Beograd

Palilulski majstor

„Paliluski majstor“ naziv je projekta Gradske opštine Palilula koji kreće od 1. novembra i sastoji se u besplatnom pružanju usluga najugroženijim građanima Palilule za sitne popravke u stanu. Pravo na besplatne usluge imaće penzioneri čija su primanja manja od 16.000 dinara, primaoci socijalne pomoći i tuđe nege i sve osobe sa invaliditetom.

Kvar se prijaljuje preko „Kontakt centra“, takođe novog servisa GO Palilula, koji svoj rad počinje preko „Paliluskog majstora“, a uskoro će biti na usluzi građanima i za sva pitanja iz nadležnosti lokalne samouprave na tel. 269-4429, SMS-om na tel. 069-8266-555 ili na e-mail kontakt@palilula.org.rs, svakog dana od 10.00 do 22.00. Majstor dolazi u stan u roku od 48 sati od momenta prijavljivanja kvara, uključujući i vikend.

Usluge u sklopu vodoinstalaterskih radova su: zamena gumice na bateriji ili cele baterije bilo koje vrste, frezovanje ili zamena sica, zamena obične ili keramičke virble, odgušenje (čišćenje) sifona, zamena vodokotlića, otklanjanje curenja vodokotlića zamena grejača bojlera, ventila u zidu, ventila na sudoperi ili lavabou itd. Potrebne delove za zamenu stranka kupuje sama.

Usluge koje se tiču elektro instalacija odnose se na: popravku ili zamenu sijaličnog grla na plafonjeri, lusteru, ili lampama, popravku ili zamenu prekidača, utičnica, osigurača, sijalica itd.

Bravarski radovi se odnose na: zamenu obične brave, zamenu uloška cilindra brave i kvake. Stolarski radovi obuhvataju: zamenu okova, šarnira, ručica i bravica na nameštaju.

„Palilulski majstor“ je pilot projekat za koji je predviđeno mesec dana probnog rada i ukoliko postigne dobre rezultate nastavak sledi početkom sledeće godine.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа