Beograd

Отворен шалтер Републичког геодетског завода у ГО Палилула

Geo zavod

Услуге Републичког геодетског завода – Службе катастра непокретности грађани Палилуле од 9. децембра могу да добију у Услужном центру Градске општине Палилула, Таковска 12.

На новоотвореном шалтеру моћи ће да се оствари увид у податке Катастра непокретности за територију општине Палилула и поднесу захтеви за велики број услуга Републичког геодетског завода (РГЗ): захтев за издавање копије плана, листа непокретности, поседовног листа, захтева за упис непокретности, пријаве промене на земљишту, издавање уверења о називу улице и кућном броју, о величини поседа и катастарском приходу, уверења о историјату промена на непокретности, као и да остваре увид у стање на парцели у плановима који су дигитализовани и да поднесу пријаву о промени права на непокретности.

Радно време шалтера је од 8.00 до 16.00 часова, а тражена документа биће преузимана на истом месту у року од три дана.

Директор РГЗ-а Ненад Тесла захвалио је Општини Палилула и председнику Данилу Башићу што је имао слуха за потребе РГЗ-а и грађане Палилуле, који свакодневно подносе велики број захтева који се тичу њихових непокретности. „Кад су у питању управни поступци, морам да напоменем да се то обавља у Служби за катастар непокретности Београд 1, јер је то нека другачија процедура која и по закону дуже траје“, нагласио је Тесла и додао, да се нада да ће овај одличан пример сарадње између ГО Палилула и РГЗ-а следити и друге локалне самоуправе.

Председник ГО Палилула Данило Башић је истакао важност РГЗ-а и Службе катастра непокретности и захвалио на њиховој спремности да изађу у сусрет грађанима општине Палилула. “С обзиром на то да је очигледно велики притисак на Службу катастра, заједнички практично чинимо лепо и корисно што једне растерећујемо, а с друге стране повећавамо брзину и услужност онима којима су услуге Катастра неопходне“, рекао је Башић.

Палилула линкови