Beograd

После 25 година канализација у насељу Браће Марић у Крњачи

"Мислим да је ово велики дан за општину Палилула и град Београд, јер после 25 година обећања разних власти, политичара и лидера, што локалних, што градских, коначно смо дочекали да у рукама имамо уговор који гарантује и обезбедиће у овој години почетак пројектовања и изградње канализационе мреже у насељу Браће Марић у Крњачи", рекао је   председник Градске општине Палилула Александар Јовичић данас после потписивања уговора у Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу града Београда.

Уговор вредности од четрдесет милиона динара за пројектовање и изградњу канализационе мреже у насељу Браће Марић у Крњачи потписали су директор  Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу града Београда Бранислав Петровић и представник извођача радова "Машинокоп" Шабац Вукосав Поповић.

Јовичић је нагласио да ће вишедеценијски проблем бити решен захваљујући одговорном односу према грађанима и њиховим проблемима.

"Одговорном политиком уштедели смо новац и инвестирали га и инвестираћемо га у ствари које чине живот наших суграђана, пре свега на територији општине Палилула, који ће почети да решавају вишедеценијски проблем, а то је недостатак канализационе мреже у 21. веку, што мислим да је недопустиво", истакао је председник Општине.

Он је најавио да ће ове године бити расписан још један тендер који ће омогућити да се мрежа настави и у другим деловима леве обале Дунава, да и остала насеља добију могућност прикључка на канализациону мрежу у годинама које су испред нас.

"Овај посао се неће завршити у наредних неколико месеци, да то одмах саопштимо грађанима, али почетак је загарантован. Ми ћемо кренути у изградњу, тачније у пројектовање изградње црпне станице  2 током ове и следеће године, што ће омогућити да привежемо канализациону мрежу и у осталим насељима на левој обали Дунава. Мислим да ћемо у наредним годинама комплетно завршити ову канализациону мрежу, тако да ће грађани засигурно добити елементарне услове за живот, а то је постојање канализације", рекао је Јовичић.

Паралелно са овим пројектом захваљујући Београдском водоводу и канализацији креће се и у реконструкцију старих водоводних, дотрајалих азбестних цеви, чија је замена у насељу Браће Марић у Крњачи већ отпочела,  изјавио је председник Општине и додао:

"Као што видите динамика радова и у изградњи канализационе мреже, а и у реконструкцији водоводних цеви је у току. Радимо пуном паром и тражимо подршку и стрпљење грађана да овај посао приведемо крају", истакао је Јовичић и захвалио тиму Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу града Београда, Београдском водоводу и канализацији и свима који су учествовали у овом пројекту.

Палилула линкови
Наша кућа Палилула