Beograd

Обележено десет година акције "Ђаци вас моле, успорите поред школе"

Завршетак десетог јубиларног циклуса акције "Ђаци вас моле, успорите поред школе", ЈКП "Паркинг сервис" обележио је данас свечано, едукативном представом у Центру за културу "Влада Дивљан". Представи је присуствовало око 400 ђака првака из четири основне школе са општине Палилула.

Подршку јубиларној манифестацији пружили су председник Градске општине Палилула Александар Јовичић, градски менаџер Горан Весић, секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, као и директор "Паркинг сервиса" Андрија Чупковић.

 

У ових десет година у оквиру акције "Ђаци вас моле, успорите поред школе"  одржано је преко 1.600 представа за више од 160.000 ђака првака београдских основних школа, који су учили о основним правилима понашања у саобраћају, како да се исправно и безбедно крећу на путу од куће до школе, а возачима је акцијом  скренута пажња на најмлађе учеснике у саобраћају.

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић је истакао значај акције "Ђаци вас моле, успорите поред школе"  и нагласио да је приоритет општине Палилула да подржава пројекте који се, пре свега, тичу безбедности деце.

"Ја се захваљујем "Паркинг сервису", граду Београду и свима који покушавају на све могуће начине да осмисле и спроведу пројекте који за циљ имају повећану безбедност наших најмлађих суграђана. Ми смо као Општина показали одговорност, доследност и бригу о нашим најмлађим суграђанима, с обзиром на то да смо увели видео надзор у свих 17 основних школа. Тиме смо повећали њихову безбедност и унапредили сарадњу са полицијом. Част ми је што се данас ова манифестација обележава баш на нашој општини, на нашој територији. Нема веће сатисфакције него кад радите праве ствари за будућност наше земље, а то јесу наши најмлађи суграђани", рекао је Јовичић.


 

Горан Весић је указао да је акција "Паркинг сервиса" пример како  једно јавно предузеће може да одваја новац за едукативни кампању која кроз препознатљиву песму и представу помаже првацима да буду спремни за понашање у саобраћају
"Захваљујући спровођењу ове акције протеклих година имамо мањи број деце која су страдала у саобраћају. Акција је дала свој допринос, да деца буду спремна за понашање у саобраћају и све евунтуалне опасносте на које могу наићи у реалном животу", нагласио је Весић.

Директор "Паркинг сервиса" је навео да је акција чији јубилеј се обележава  унапређена претходних година увођењем ђачког паркинг места, а од ове године и беби паркинг места. Апеловао је на возаче да кад виде ђачко паркинг место стану, паркирају се, плате паркирање, јер на тај начин дају донацију школи код које су се паркирали, такође испред клиничких центара где се налазе беби паркинг место.

Поводом јубилеја "Паркинг сервис" је даривао комплете од по три лопте за свих 17 основних школа на општини Палилула, а сва деца која су присусуствовала представи и дружила се са маскотом акције Зебранком Бринићем, добила су пакетиће са светлоодбојним прслуцима и књигу и брошуру "Шта знаш о саобраћају". Партнер акције хор "Чаролија" извео је песму "Само споро кад сте поред школе".
 

Палилула линкови
Наша кућа Палилула