Beograd

Признања за најбоље основце и средњошколце у школском спорту

Признања и награде Градске општине Палилула најбољим основним и средњим палилулским школама у области школског спорта за школску 2016/17. годину уручена су данас у Центру за културу Влада Дивљан.

Основци и средњошколци такмичили су се током протекле школске године у организацији Градске општине Палилула и Спортског савеза Палилула у малом фудбалу, кошарци рукомету, одбојци и атлетици.

Пехаре, захвалнице и комплете лопти за кошарку, одбојку, рукомет и фудбал, у име Општине победницима манифестације уручио је члан Већа општине Дејан Цветковић.

 

Он је позвао професоре физичког васпитања и директоре школа који су присуствовали свечаности доделе признања да сви зајено децу што више усмеравају ка спорту и изразио наду да ће сарадња по том питању у будућности бити још боља.

У укупном пласману у конкуренцији средњих школа - дечаци - прво место освојила је Електротехничка школа "Раде Кончар", друга је Техничка ПТТ школа, трећа Пољопривредна школа са домом ученика ПК "Београд". У конкуренцији девојчица најбоља је Пољопривредна школа, друга је Пета београдска гимназија, трећа Техничка ПТТ школа.

 

Међу основним школама у конкуренцији петих и шестих разреда - дечаци - прва је ОШ "Раде Драинац", друга ОШ "Милена Павловић Барили", трећа ОШ "Стеван Сремац". У конкуренцији девојчица прва је ОШ "Зага Маливук", друга ОШ "Стеван Сремац", трећа ОШ "Јован Ристић".

У конкуренцији седмих и осмих разреда - дечаци - најбоља је била ОШ "Раде Драинац", друга ОШ "Милена Павловић Барили", трећа ОШ "Стеван Дукић". У надметању девојчица победник је ОШ "Стеван Сремац", друга ОШ "Зага Маливук", трећа ОШ "Раде Драинац".

 

Палилула линкови
Наша кућа Палилула