Beograd

Отворена изложба привредника и младих иноватора на платоу општине Звездара

Izlozba privrednika

Председник општине Палилула Александар Јовичић отворио је 11. октобра, заједно са председником општине Звездара Милошем Игњатовићем, изложбу привредника и младих иноватора на платоу испред општине Звездара. Изложба је организована у циљу подстрека младима за укључење у привредне токове и подршцке Владе Србије у развоју предузетништва.

Председник општине Палилула Александар Јовичић изјавио је да општине Палилула и Звездара у сарадњи са Свезом младих проналазача и Удружењем привредника желе да представе производе младих, али и да подстичу предузетнички дух који је главни циљ Владе.

„Данас ћемо отворити продајни мали сајам наших младих суграђана који ће представљати своје призводе, који ће учити и бити едуковани како се спроводе бизнис планови, како се праве СWОТ анализе и на који начин могу да у будућности конкуришу и искористе све оне елементе и алате које држава нуди да они једнога дана постану успешни привредници у нашем друштву“, рекао је Јовичић.

Он је нагласио да је стратегија Владе РС да ова година буде година предузетништва, али да су спремни и за корак даље предлогом да ово буде деценија предузетништва, јер су и општине и држава ту да подрже све оно што може омогућити бољу, перспективнију, снажнију будућност наше земље.

„Ми ћемо увек подржати акције које за промоцију имају младост и креативности, подстицаћемо наше најмлађе да се такмиче, да стекну самопоуздање и да науче на који начин могу да покрену бизнис и шта је то што држава или општина могу да ураде за њих“, истакао је Јовичић.

Председник ГО Звездара Милош Игњатовић изразио је задовољство сарадњом са општином Палилула јер тимски рад увек доноси добре резултате.

„Ту смо да омогућимо нашим младим суграђанима да развију своје идеје, да на прави начин покушају да направе прве кораке у бизнису, а са друге стране да у сарадњи са Владом РС и Градом Београдом помогнемо како би створили амбијент да они могу да се развију и да на прави начин искажу своје идеје“, поручио је Игњатовић.

Иницијатива је потекла од Савеза проналазача Србије, а организатори су Европска послована школа, Завод за унапређење образовања и васпитања, Унија послодаваца Србије и Привредна комора Србије, уз подршку и помоћ општина Звездара и Палилула.

Ова тродневна манифестација обухватиће програм изложбеног карактера од старих заната, грнчарских производа, производа етно мотива, ручно рађене обуће и одеће, али и радионица за младе предузетнике, као и такмичарски програм који ће им пружити нека нова сазнања.

Палилула линкови