Beograd

Otvorena izložba privrednika i mladih inovatora na platou opštine Zvezdara

Izlozba privrednika

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić otvorio je 11. oktobra, zajedno sa predsednikom opštine Zvezdara Milošem Ignjatovićem, izložbu privrednika i mladih inovatora na platou ispred opštine Zvezdara. Izložba je organizovana u cilju podstreka mladima za uključenje u privredne tokove i podršcke Vlade Srbije u razvoju preduzetništva.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić izjavio je da opštine Palilula i Zvezdara u saradnji sa Svezom mladih pronalazača i Udruženjem privrednika žele da predstave proizvode mladih, ali i da podstiču preduzetnički duh koji je glavni cilj Vlade.

„Danas ćemo otvoriti prodajni mali sajam naših mladih sugrađana koji će predstavljati svoje prizvode, koji će učiti i biti edukovani kako se sprovode biznis planovi, kako se prave SWOT analize i na koji način mogu da u budućnosti konkurišu i iskoriste sve one elemente i alate koje država nudi da oni jednoga dana postanu uspešni privrednici u našem društvu“, rekao je Jovičić.

On je naglasio da je strategija Vlade RS da ova godina bude godina preduzetništva, ali da su spremni i za korak dalje predlogom da ovo bude decenija preduzetništva, jer su i opštine i država tu da podrže sve ono što može omogućiti bolju, perspektivniju, snažniju budućnost naše zemlje.

„Mi ćemo uvek podržati akcije koje za promociju imaju mladost i kreativnosti, podsticaćemo naše najmlađe da se takmiče, da steknu samopouzdanje i da nauče na koji način mogu da pokrenu biznis i šta je to što država ili opština mogu da urade za njih“, istakao je Jovičić.

Predsednik GO Zvezdara Miloš Ignjatović izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa opštinom Palilula jer timski rad uvek donosi dobre rezultate.

„Tu smo da omogućimo našim mladim sugrađanima da razviju svoje ideje, da na pravi način pokušaju da naprave prve korake u biznisu, a sa druge strane da u saradnji sa Vladom RS i Gradom Beogradom pomognemo kako bi stvorili ambijent da oni mogu da se razviju i da na pravi način iskažu svoje ideje“, poručio je Ignjatović.

Inicijativa je potekla od Saveza pronalazača Srbije, a organizatori su Evropska poslovana škola, Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, Unija poslodavaca Srbije i Privredna komora Srbije, uz podršku i pomoć opština Zvezdara i Palilula.

Ova trodnevna manifestacija obuhvatiće program izložbenog karaktera od starih zanata, grnčarskih proizvoda, proizvoda etno motiva, ručno rađene obuće i odeće, ali i radionica za mlade preduzetnike, kao i takmičarski program koji će im pružiti neka nova saznanja.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа