Beograd

Фестивал румунског фолклора деце у Овчи окупио око хиљаду учесника

Шести фесивал румунског фолклора и музике деце Војводине који се одржава у Овчи у организацији КУД Стеауа и уз подршку Градске општине Палилула, свечано је отворен 8. јуна у Дому културе Овча.

Фестивал је такмичарског карактера и траје два дана током којих ће око 1.000 деце узраста од седам до петнаест  година из Србије и иностранства показати своје умеће у културном стваралаштву и промовисати културу и традицију румунске националне мањине.

У име Градске општине Палилула учеснике Фестивала и госте Овче и општине Палилула поздравио је председник Скупштине Драгослав Шолак. Он је истакао да је изузетно срећан што је тако велики број деце и младих људи дошао у Овчу и да ће Општина Палилула и убудуће помагати овако значајне манифестације.

 


 

Свечаном отварању Фестивала присуствовала је амбасадорка Румуније у Србији Њена екселенција Јоана Кристина Попа која је упутила поздравне речи гостима и домаћинима Фестивала.

На Фестивалу ће учествовати фолклорне групе, хорови, групе певача, оркестри, вокални солисти из Овче, Банатског Новог Села, Кустиља, Ечке, Владимировца, Вршца и других места, а учешћем вокално-инструменталних солиста из Румуније фестивал је добио карактер међународног фестивала.

Вокалне и инструменталне солисте у такмичарском делу програма прати професионални оркестар Националног савета румунске нациналне мањине из Овче који је наступио и на свечаном отварању фестивала.

Учеснике највеће културне манифестације за припаднике румунске националне мањине и њихово извођење програма оцењиваће стручни жири.

 

Палилула линкови
Наша кућа Палилула