Beograd

Награђени победници акције "За зеленији Београд"

Победницима акције "За зеленији Београд" на Палилули у четири такмичарске категорија данас су честитали и уручили награде заменик председника Градске општине Палилула Дарко Пауновић и члан Већа општине Марина Ристић.

 

 

Најлепшу зелену површину око стамбене зграде имају станари стамбене зграде у Улици Миладина Зарића 5 у Борчи, друга је зелена површина око зграде у Улици Каловита 11 у Котежу, док је трећа стамбена зграда у Диљској улици 11 на Карабурми.

За најлепши балкон проглашен је балкон Далиборке Мишић у Улици Миладина Зарића 5, који је на градском такмичењу био на трећем месту. Друго место  на Палилули освојио је балкон Оливере Микић из Улице Патриса Лумумбе 15.

У категорији најпепша зелена површина око окућнице - индивидуалне куће, прво место је припало Срби Цвијановићу из Улице прва Сутјеска 23ц, друго место је освојио Јован Ромчевић из Улице пут за Овчу 19.

Најлепше зеленило око школске установе и ове године имала је Пољопривредна школа са домом ученика "ПК Београд", која је и на градском такмичењу била прва.

Друго место освојило је двориште Основне школе "Олга Петров" из Падинске Скеле, а треће двориште Основен школе "Др Арчибалд Рајс" са Карабурме.

Најбољим учесницима акције на Палилули подељене су саксије са цвећем, земља за цвеће, прскалице за воду, пластичне чиније, саксије, прихрана, соларне лампе, црево за заливање и други предмети за негу и одржавање биљака. 

Палилула линкови
Наша кућа Палилула