Beograd

Јовичић позива грађане на опрез: Открили смо лажне хуманитарце

На територији општине Палилула појавили су се лажни хуманитарци који наводно прикупљају помоћ за лечење „Малог Лазара“. До ових сазнања председник општине Палилула Александар Јовичић дошао је трагом статуса које су преварени грађани остављали на друштвеним мрежама Твитер и Фејсбук.

– Преваранти се представљају као чланови хуманитарног удружења које прикупља новчану помоћ за лечење детета. Грађанима су показивали наводну сагласност ПС Палилула и издавали лажне признанице на параф блоковима. Одмах ми је било сумњиво јер знам да сагласност за овакве акције не даје полиција и да је процедура компликована – објаснио је председник општине Палилула Александар Јовичић.

Јовичић је у разговору са надлежнима у ПС Палилула потврдио своје сумње да се ради о превари.

– Упозоравам све грађане Палилуле и Београда да одмах пријаве уколико се било ко појави на њиховим вратима и тврди да уз сагласност полиције Палилула или Општине прикупља помоћ, одмах позову полицију – апеловао је Јовичић.

Јовичић је поручио да се нада да ће преваранти бити откривени и да ће завршити у затвору са максималним казнама, јер свако ко злоупотребљава туђу несрећу а поготово болест и несрећу деце заслужује да буде најстроже кажњен.

 

Палилула линкови
Наша кућа Палилула