Beograd

Такмичење палилулских основаца и средњошколаца у предузетништву и иновацијама

Такмичење основаца и седњошколаца са Палилуле у предузетнишву и иновацијама,  у организацији Савеза проналазача Србије и Европске пословне школе и уз подршку Градске општине Палилула и Градског секретаријата за привреду, одржано је 5. октобра у Центру за културу Влада Дивљан.

 

Предузетничке пословне идеје на тему "Београд град будућности"  представила је 31 екипа ученика завршних разреда палилулских основних и средњих школа, излажући тимски израђене бизнис планове пред стручним жиријем професора и чланова Савеза проналазача Србије.

Учеснике такмичења чији је циљ подстицање предузетничког духа код младих и развој пословних вештина, у име Градске општине Палилула и председника Александра Јовичића, поздравио је заменик председника Дарко Пауновић пожелевши им успех у представљању њихових идеја.

Медијатор манифестације био је испред Савеза проналазача Србије мр Слободан Бата Симић, који је указао на значај и улогу проналазача у друштву и њихов драгоцени утицај на младе.

У уметничком програму који је претходио такмичењу наступио је хор "Видовдан", глумица Јелена Жигон која је прочитала поруку и честитке Љубивоја Ршумовића младим иноваторима, добитних многих међународних признања за проналазаштво Милентије Мића Ранђеловић, деца из Клокота са Косова и Метохије са КУД-ом "Завичај", чије је учешће изазвало посебну пажњу и подршку присутних и дечји ансамбл КУД "Прело" из Великог Села и Сланаца.

Палилула линкови
Наша кућа Палилула