Beograd

Општина Палилула потписала Споразум о сарадњи са Дечјом клиником у Тиршовој

Градска општина Палилула и Универзитетска дечја клиника у Тиршовој потписале су данас Споразум о сарадњи чији је циљ да помогне организацију те клинике али и унапреди лечење деце.

Председник општине Палилула рекао је новинарима након потписивања Споразума да је ово веома важна акција и да је кроз њу општина Палилула показала колико је друштвена одговорна.

"У ових последњих годину и по дана откако смо преузели одговорност на нашој општини, одмах смо  одговорили на позив да се помогне деци јер желимо да се заједно боримо за њих", рекао је Јовичић.

За почетак успешне сарадње, каже, ова Општина је у сарадњи са компанијом Галеника обезбедила поклоне за одељење Нефрологије у дечјој клиници, односно апарате за мерење притиска код деце.

 

"Здравство је у нашој земљи веома важно и Палилула ће се увек одазивати на овакве акције", поручио је Јовићић.

Како најављује, управа ове градске општине ускоро ће покренути и пројекат под слоганом "Тиршова - пријатељ деце"  у локалној заједници кроз који ће бити организоване бројне креативне радионице.

Директор клинике у Тиршовој Зоран Радојичић изразио је захвалност управи Општине Палилула али и свим грађанима једне од највећих београдских општина.

Он је подсетио и да је та клиника недавно добила и магнетну резонанцу и додао да особље које редовно брине о деци такође учествује у едукацији деце како би се мање плашили лекара.

Палилула линкови
Наша кућа Палилула