• Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
Почетна Новости
Акције
Индексом у Беч - Студијско путовање ПДФ Штампа Ел. пошта
07. март 2017.

Градска општина Палилула и Канцеларија за младе организују студијску посету најбољих студената и волонтера Канцеларије за младе у Беч од 27. до 31. марта 2017.година за студенте старости до 27 година са прибивалиштем на територији Градске општине Палилула.

Право пријаве имају студенти са Београдског Универзитета и Универзитета уметности чији просек износи преко 8.

Пријаве се подносе од 1. до 13. марта 2017. године слањем електронске поште са следећим подацима : име и презиме, адреса, број телефона и факултет који се похађа на маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

 
Градска општина Палилула додељује дечија колица ПДФ Штампа Ел. пошта
13. фебруар 2017.

Градска општина Палилула покренула је акцију поделе дечијих колица за све бебе рођене у 2017. години, под називом "Да растемо заједно".

Право на добијање беби колица имају све новорођене бебе са пребивалиштем на територији општине.

Пријава се подноси у просторијама Општине, Таковска бр.12, од 13.02.2017.године.

 

 

Потребна документација:

Потврда из Управе за управне послове МУП-а Републике Србије, Љермонтова 12а, о пребивалишту бебе и оба родитеља.

Пребивалиште једног родитеља на Палилули мора бити дуже од једне године.

За додатне информације телефон: 011/269-4429

Погледајте видео ОВДЕ

 
У ОШ "Милена Павловић Барили" отворена бесплатна школа кошарке за девојчице ПДФ Штампа Ел. пошта
20. новембар 2016.

Градска општина Палилула подржала је Покрет за женску кошарку Марина Маљковић и у том циљу данас је отворена бесплатна школа кошарке за девојчице у Основној школи „Милена Павловић Барили“ у Вишњичкој бањи.

Отварању школе присуствовали су председник општине Палилула Александар Јовичић, члан Већа општине Станко Гујаничић, селектор женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић, и члан Градског већа Тања Поповић.

Председник општине Палилула Александар Јовичић захвалио се Марини Маљковић испред општине Палилула што учествује у овом великом пројекту да младе даме на Палилули имају шансу бесплатног похађања школе кошарке.

Опширније
 
Обука „Пут до успешног предузетника“ ПДФ Штампа Ел. пошта
18. новембар 2016.

Канцеларија за младе општине Палилула, у сарадњи са Националном службом за запошљавање, организује дводневну обуку под називом „Пут до успешног предузетника“ и тим поводом позива све младе људе са територије општине да се пријаве.

Обука ће бити одржана 24. новембра у просторијама Општине, Таковска 12, сала на првом међуспрату, од 10 до 13 часова, док ће се други дан обуке одржати 25. новембра у просторијама Установе културе Палилула, Митрополита Петра 8, учионица број 2, од 10 до 14 часова након чега ће кандидатима бити уручени сертификати.


Пријаве се шаљу на електронску адресу КЗМ Палилуле : Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели , а рок за пријављивање је 22. новембар.

ПРЕУЗМИТЕ:
агенда обуке (PDF 50 KB)

 
Бесплатан мамографски преглед ПДФ Штампа Ел. пошта
01. новембар 2016.

Градска општина Палилула у сарадњи са Домом здравља Палилула организује бесплатан мамографски преглед.

Право на бесплатан преглед имају суграђанке преко 45 година са територије општине Палилула.
Пријављивање се врши у општини Палилула и на Услужним шалтерима.

Додатне информације на број телефона 011/2694-429

 
Бесплатан излет за пензионере Палилуле ПДФ Штампа Ел. пошта
24. септембар 2016.

Сто осамдесет пензионера Градске општине Палилула у оквиру акције „Треће доба-златно доба“ обићи ће данас градове, манастире и пределе Војводине, а срећан пут им је пожелео председник општине Александар Јовичић уз речи да не смемо заборавити наше најстарије суграђане и да морамо бринути једни о другима.

Јовичић је најавио да ће општина Палилула и у будућности имати низ оваквих акција, јер је то мали знак пажње и захвалност људима који су нам оставили ову земљу.

„Желим нагласити да смо ми пре свега сервис грађана и да ми њима дугујемо, ово су генерације које су нама оставиле државу и колико-толико сигурну будућност и мислим да морамо пре свега да им пружимо пажњу и да једноставно примете да неко брине о њима“, изјавио је Јовичић.

Пензионери ће данас обићи Нови Сад, Петроварадин, Сремске Карловце, манастир Хопово, манастир Крушедол, као и многе друге знаменитости северног дела Србије. Поред тога, биће организован и турнир у шаху, ручак, а њихов долазак планиран је у вечерњим сатима.

 
Треће доба златно доба - Бесплатан излет за пензионере ПДФ Штампа Ел. пошта
16. септембар 2016.

Пријављивање се врши уз личну карту, копију решења о пензионисању или копију последњег чека од пензије на:

- свим шалтерима ГО Палилула, Таковска 12
- Услужном центру Борча
- Услужним шалтерима у Великом Селу, Сланцима, Роспи Ћуприји, Вишњичкој Бањи, Котежу, Овчи и Падинској Скели.

Додатне информације можете добити позивом на број 011/269 4429 или на веб страници www.palilula.org.rs

Преузмите пријаву ОВДЕ

 
Палилулски хаус мајстор ПДФ Штампа Ел. пошта
16. септембар 2016.

Акција "Палилулски хаусмајстор" подразумева ангажовање мајстора који ће бесплатно вршити водоинсталатерске, браварске и столарске услуге, као и услуге поправке електричних кварова.

У зависности од врсте услуге палилулског хаусмајстора материјал обезбеђује корисник.

Право на бесплатне услуге хаусмајстора имају пензионери са примањима нижим од 20 000 динара, особе са инвалидитетом и корисници социјалне и туђе неге са пребивалиштем на општини Палилула.

Пријаве се могу вршити позивом на број 2694-429, слањем смс поруке на 069-8215-898 или путем e-maila: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

 
Пливајмо заједно ПДФ Штампа Ел. пошта
31. август 2016.

У оквиру програма „Наша кућа Палилула“  Градска општина Палилула покренула је акцију под називом   „Пливајмо заједно" која подразумева  бесплатну обуку пливања за све ученике 17 основних школа и пензионере на пливалишту „Ташмајдан".


Програм ће трајати од 1.09 до 31.12. 2016. године, а право пријаве имају пензионери и родитељи ђака са пребивалиштем на територији општине Палилула.

Пријављивање ће се вршити на шалтерима Општине, као и на новоотвореним шалтерима месних заједница.


Да заједно градимо здраву будућност, пливајмо заједно!

 
Општина Палилула у акцији превентиве појаве болести квргаве коже код говеда ПДФ Штампа Ел. пошта
19. август 2016.

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић обишао је данас са сарадницима домаћинство Трајана Тоађера у Овчи на чијем пољопривредном газдинству је почела акција дезинфекције и дезинсекције објеката са стоком, коју општина Палилула превентивно спроводи на целој својој територији ради сузбијања појаве болести квргаве коже ( нодуларни дерматитис) код говеда, а која се преноси путем инсеката.

Јовичић је истакао да општина Палилула поред тога што има највише пољопривредног земљишта, преко 26 хиљада хектара, има и 60 газдинстава са око 500 грла стоке, што је био довољан разлог да се предузму мере заштите од евентуалне појаве вируса нодуларни дерматитис који је забележен у неким деловима наше земље и у државама у окружењу.

Опширније
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 10