• Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
Почетна Новости Акције
Проглашени победници акције "За зеленији Београд" на Палилули ПДФ Штампа Ел. пошта
15. јул 2016.

Акција "За зеленији Београд" на Палилули завршена је данас уручењем награда победницима у пет такмичарских категорија.

Најбоље учеснике акције  поздравио је председник Градске општине Палилула Александар Јовичић:     "Желим да вам захвалим што имате свест о томе да треба да чувамо нашу животну средину и окружење. Ја бих волео, с обзиром на то да нам свакодневно долазе грађани са жалбама о дивљим депонијама, неуређеним улазима, терасама, да се сви угледају на вас и да сви на неки начин помогну да ова наша локална заједница буде лепше и боље место за живот", рекао је Јовичић и нагласио: "Ми ћемо се борити, имамо пуно енергије да на том путу истрајемо, да се боримо за све зелене површине, за улазе у свим стамбеним зградама. Чак имамо идеју, и са градоначелником смо разговарали, да почнемо кад то надлежности дозволе да радимо и фасаде. Мислим да у наредне четири године треба да променимо лице наше Палилуле, да имамо богатије садржаје и за наше малишане у смислу зелених површина и игралишта, у смислу свега онога што чини живот у 21. веку", истакао је Јовичић.

За најлепшу зелену површину око стамбене зграде проглашена је стамбена зграда у Улици Милана Зарића број 5 у Борчи. Иста зграда има и најлепши балкон-балкон Весне Милосављевић.   

За најлепше школско двориште проглашено је двориште Пољопривредне школе са домом ученика ПК "Београд" на Панчевачком путу број 39.

Најлепше зеленило у категорији предшколских установа има Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Диљској улици број 12.

Зелена површина око ресторана "Nensico" у Улици бела стена бб у Вишњици проглашена је за најлепшу зелену површину испред пословног објекта

Победницима у свим категоријама уручене су дипломе и награде - баштенски алат, пумпе за воду, саксије, саднице, семе, ђубриво и др.

Поред председника Општине проглашењу најбољих у акцији "За зеленији Београд" присуствовали су заменик председника др Дарко Пауновић и члан Већа општине Урош Прибићевић, задужен за екологију.