• Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
Почетна Новости
Актуелности
„Најбоља старт уп идеја“ за студенте и средњошколце ПДФ Штампа Ел. пошта
01. март 2017.

Град Београд у сарадњи са релевантним институцијама организује такмичење „Најбоља старт уп идеја“ за студенте и средњошколце. Потенцијални учесници се пријављују као тимови и довољно је да доставе имена, бројеве телефона, мејлове и са ког факултета или средње школе долазе. Рок за достављање пријава је 20.03.2017. године преко Беоком сервиса.

 

 
Традиционални Фестивал салсе у Центру за културу "Влада Дивљан" ПДФ Штампа Ел. пошта
07. децембар 2016.

У сарадњи са Градском општином Палилула и Канцеларијом  за младе Палилула Плесна школа салсе "Primera" организује једанаести по реду Фестивал салсе и других карипских плесова "Salsa Motion Weekend", у Центру за културу "Влада Дивљан", од 8. до 11. децембра.

На Фестивалу ће учествовати око 1.000 плесача из земље и света који ће током четири фестивалска дана имати наступе и присуствовати на више од 30 плесних радионица салсе, баћате, кизомбе, афро румбе и других плесова.

Опширније
 
Четврти Међународни рвачки турнир „Трофеј Победник“ ПДФ Штампа Ел. пошта
29. новембар 2016.

Четврти Међународни рвачки турнир „Трофеј Победник“ у слободном стилу биће одржан 3. децембра у Спортској хали „Дејан Смиљковић“ у Падинској Скели.

Рвачки клуб „Победник“ ове године прославља 11 година постојања, пуноправан је члан Рвачког савеза Србије, Рвачког савеза Београда, Централне Србије, али и редовни учесник на домаћим и међународним такмичењима.

На турниру ће учествовати пионири, кадети и јуниори. Квалификационе борбе почињу од 12 часова, а церемонија свечаног отварања је у 16 часова, након чега следе финалне борбе и додела медаља.

Турнир се одржава традиционално у организацији рвачког клуба „Победник" из Борче, Општине Палилула и Рвачког савеза Србије.

Опширније
 
Уручена уверења полазницима обуке „Пут до успешног предузетника“ ПДФ Штампа Ел. пошта
28. новембар 2016.

„Пут до успешног предузетника“ назив је дводневне обуке у организацији Канцеларије за младе општине Палилула и Националне службе за запошљавање, коју је прошло 35 младих са Палилуле.

Уверење о завршеној обуци које ће им омогућити да конкуришу за средства код Националне службе за запошљавање за отпочињање сопственог бизниса, уручио им је заменик председника Градске општине Палилула Дарко Пауновић, 25. новембра у Центру за културу "Влада Дивљан".

Том приликом Пауновић је истакао важност завршене обуке за младе: " Овај курс је изузетно важан за вас јер сте научили како можете своје идеје да преточите у конкретне иницијативе, затим како да макар делимично савладате правне препреке и на крају да покренете сопствени бизнис што није нимало лако, тржишна утакмица је изузетно тешка", нагласио је Пауновић.

Опширније
 
Општина Палилула подржала Сајам послова и пракси "Job Fair 16" ПДФ Штампа Ел. пошта
07. новембар 2016.

Сајам послова и пракси “Job Fair 16″ под називом „Креирај своју будућност“ отворили су данас у просторијама свечане сале Машинског факултета декани Машинског и Грађевинског факултета и продекан Електротехничког факултета.

Дванести по реду Сајам послова и пракси подржали су технички факултети Универзитета у Београду, Мајкрософт развојни центар Србија, 46 компанија, медији и општина Палилула.

На отварању “Job Fair 16″ декан Машинског факултета др Радивоје Митровић истакао је значај ове манифестације јер, како је нагласио, поред формалног образовања које студенти стичу кроз систем редовног образовања, важно је и да студенти стекну практичне вештине и компетенције које се стичу кроз формални и неформални систем образовања и од изузетног су значаја да се студенти представе на прави начин.

„Циљ нам је да овде студенти стекну предузетничке компетенције, да и сами започињу посао, а не да имамо одливе мозгова и да најбољи одлазе у иностранство“, рекао је Митровић.

Опширније
 
Председник општине разговарао са амбасадором Финске у Србији ПДФ Штампа Ел. пошта
24. октобар 2016.

Председник општине Палилула Александар Јовичић примио је данас у посету њ.е. амбасадора Финске у Србији Пертија Иконена (Pertti Ikonen).

Састанак је уприличен поводом договора у вези са обележавањем стогодишњице независности Финске симболичним сађењем сто стабала дрвећа на неколико локација на територији општине Палилула.

Александар Јовичић је тим поводом рекао да ће се Општина у договору са надлежним градским институцијама обезбедити да све буде организовано на најбољи могући начин и изразио задовољство што ће општина Палилула бити домаћин обележавања тако значајног датума као што је стогодишњица независности Финске.

Амбасадор Иконен је у срдачном разговору са Јовичићем изразио задовољство оствареном сарадњом и подржао предвиђену динамику око организовања обележавања јубилеја Финске.

На састанку  је било речи и о културној сарадњи са чијом реализацијом ће се кренути у наредном периоду и поводом тога је договорен нови састанак средином новембра.

 
Сајам запошљавања LINK2job ПДФ Штампа Ел. пошта
12. октобар 2016.

Центар за развој каријере, Национална служба за запошљавање под покровитељством Града Београда организује велики LINK2job сајам запошљавања који ће се одржати по трећи пут, 14. Октобра 2016 године, у периоду од 10-18 часова, у банкет сали Хотела „Југославија” у Београду.

Циљ овог сајма није само да постане највећи регионални догађај овог типа, него и да на најефикаснији начин допринесе стварању квалитетних веза између посетилаца и компанија излагача, на обострану корист. Тако желимо да допринесемо решавању горућих проблема: незапослености, са једне стране, и недостатка квалитетног радног кадра у компанијама, са друге.

Сајам запошљавања је динамичан догађај који отвара безброј могућности, као и развој предузетништва чија је мисија посредовање између најквалитетнијег стручног кадра и компанија које пружају најбоље услове за рад и професионално усавршавање.

На Сајму ће се представити велики број компанија - учесника са преко 200 отворених радних места (Comtrade, Delhaize Srbija, Zepter, DDOR, Wiener Städtische, ASW Inženjering, NetCast, TNation, ManpowerGroup…), а сви посетиоци ће бесплатно добити онлине MS Office курсеве и курсеве енглеског језика. На овај начин Хотел „Југославија”  ће тога дана омогућити савршену веза између послодаваца и кандидата.

 
Отворена изложба привредника и младих иноватора на платоу општине Звездара ПДФ Штампа Ел. пошта
11. октобар 2016.

Председник општине Палилула Александар Јовичић отворио је 11. октобра, заједно са председником општине Звездара Милошем Игњатовићем, изложбу привредника и младих иноватора на платоу испред општине Звездара. Изложба је организована у циљу подстрека младима за укључење у привредне токове и подршцке Владе Србије у развоју предузетништва.

Председник општине Палилула Александар Јовичић изјавио је да општине Палилула и Звездара у сарадњи са Свезом младих проналазача и Удружењем привредника желе да представе производе младих, али и да подстичу предузетнички дух који је главни циљ Владе.

„Данас ћемо отворити продајни мали сајам наших младих суграђана који ће представљати своје призводе, који ће учити и бити едуковани како се спроводе бизнис планови, како се праве СWОТ анализе и на који начин могу да у будућности конкуришу и искористе све оне елементе и алате које држава нуди да они једнога дана постану успешни привредници у нашем друштву“, рекао је Јовичић.

Он је нагласио да је стратегија Владе РС да ова година буде година предузетништва, али да су спремни и за корак даље предлогом да ово буде деценија предузетништва, јер су и општине и држава ту да подрже све оно што може омогућити бољу, перспективнију, снажнију будућност наше земље.

„Ми ћемо увек подржати акције које за промоцију имају младост и креативности, подстицаћемо наше најмлађе да се такмиче, да стекну самопоуздање и да науче на који начин могу да покрену бизнис и шта је то што држава или општина могу да ураде за њих“, истакао је Јовичић.

Председник ГО Звездара Милош Игњатовић изразио је задовољство сарадњом са општином Палилула јер тимски рад увек доноси добре резултате.

„Ту смо да омогућимо нашим младим суграђанима да развију своје идеје, да на прави начин покушају да направе прве кораке у бизнису, а са друге стране да у сарадњи са Владом РС и Градом Београдом помогнемо како би створили амбијент да они могу да се развију и да на прави начин искажу своје идеје“, поручио је Игњатовић.

Иницијатива је потекла од Савеза проналазача Србије, а организатори су Европска послована школа, Завод за унапређење образовања и васпитања, Унија послодаваца Србије и Привредна комора Србије, уз подршку и помоћ општина Звездара и Палилула.

Ова тродневна манифестација обухватиће програм изложбеног карактера од старих заната, грнчарских производа, производа етно мотива, ручно рађене обуће и одеће, али и радионица за младе предузетнике, као и такмичарски програм који ће им пружити нека нова сазнања.

 
Акција добровољног давања крви у општини Палилула ПДФ Штампа Ел. пошта
07. октобар 2016.

Институт за трансфузију крви Србије и Црвени крст организују акцију добровољног давања крви у понедељак, 10. октобра од 10 до 15 часова, у Градској општини Палилула - скупштинска сала, први међуспрат, Таковска 12.

 
Председник Општине честитао екипи ДВД „Борча“ пласман на Међународну ватрогасну олимпијаду ПДФ Штампа Ел. пошта
25. јул 2016.

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић раговарао је данас са представницима Добровољног ватрогасног друштва „Борча“, победницима IV Ватрогасног фестивала који је одржан почетком јула на Златибору.

Екипа из Борче том победом се  пласирала за учешће на Међународној ватрогасној олимпијади која се одржава следеће године у Аустрији.

Јовичић је гостима честитао на постигнутим резултатима и истакао да је веома важна организација и спровођење  ватрогасних такмичења која за циљ имају адекватно оспособљавање и стручно усавршавање припадника добровољних ватрогасних јединица.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 2