• Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
Почетна Новости Догађаји
Завршен "Трофеј Видовдана 2016 ПДФ Штампа Ел. пошта
04. јул 2016.

Победник 24. турнира у малом фудбалу "Трофеј Видовдана 2016" је екипа "Само вас гледамо", која је савладала тим "Хороскоп" у финалној утакмици 3. јула на терену "Видовдан" у насељу Нова Борча. У борби за треће место екипа Трговинска радња "Шестица" победила је "Ботафого".

У свечаној атмосфери завршнице турнира пехаре и дипломе победницима су уручили председник Градске општине Палилула Александар Јовичић, заменик председника др Дарко Пауновић, председник Скупштине Драгослав Шолак и чланови Већа општине.

Градска општина Палилула доделила је и захвалнице за подршку у организацији  турнира  - Дому здравља Палилула, Фудбалском савезу Београда, Полицијској станици Палилула, Полицијској испостави Борча, КУД "Борчански опанак", ФК БСК Борча, Ресторану "Видовдан", ФК Младост и Бобану Јовановићу.

Пехари и медаље уручени су и победницима шаховског турнира - "Тишми и пријатељима" за освојено прво место, Шаховском клубу "Раднички" за друго и ШК ""Дунавски венац" за освојено треће место.

Након уручења награда и признања, културно-уметничка друштва "Деспот Стефан" из Београда,  "Коларац" из Колара, "Арсеније Теодоровић" из Перлеза и "ЈУ Лира" из Бусија извели су двочасовни фолклорни програм, који уједно представља оснивање I фестивала фолкора у Борчи у организацији  КУД "Борчански опанак" и уз подршку Општине Палилула.

Председник Општине Палилула је отварајући фестивал рекао, да ће се борити да Борча добије дом културе у скоријој будућности, како би се што чешће могла организовати дешавања попут фолкора, представа и других културних сарджаја.