• Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
Почетна Новости
Пројекти
Безбедне школе - безбедно детињство ПДФ Штампа Ел. пошта
01. новембар 2016.

У свим основним школама на Палилули уводи се најсавременији систем видео надзора и тастера за панику.

- Интегрисан систем видео надзора у свих 17 палилулских школа,
- Директна веза са Полицијском станицом Палилула,
- Превенција дистрибуције наркотика међу младима,
- Превенција вршњачког насиља,
- Превенција малолетничке деликвенције.

 
Расписан тендер за израду идејног решења канализације у Крњачи ПДФ Штампа Ел. пошта
05. октобар 2016.

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић саопштио је данас да је расписан тендер за израду идејног решења фекалне канализације у насељу Крњача.

Према његовим речима најповољнији посао пројектовања је процењен на око осам милиона динара, а мора да се заврши за највише седам месеци од почетка пројектовања.

„Лепа вест за више од 12 000 наших суграђана је да ће, после готово једног века, почети изградња канализационе мреже у насељу Крњача и ово представља још један показатељ да све што обећамо спроводимо у дело, као и то да о грађанима бринемо 24 часа дневно, а не само пред изборе. Ово је први у низу корака увођења леве обале Дунава у 21. век”, рекао је Јовичић.

Идејно решење ће предвидети изградњу фекалне канализације дуж постојећих улица у Крњачи, према плану детаљне регулације који је у изради. Укупна дужина саобраћајница у којима треба испројектовати секундарну канализациону мрежу износи око 80 километара и идејним решење ће се планирати фазна изградња, како би се насеље сукцесивно опремало канализацијом. Све употребне воде ће се уливати у колектор на Зрењанинском путу који је у ранијем периоду изграђен у дужини од једног километра.

Такође у плану је још један тендер за пројектовање и извођење фекалне канализације у насељу Браће Марић, које је једно од најугроженијих у Крњачи. Процењена вредност овог посла је око 42 милиона динара.

 
Уређење јавних површина на Палилули ПДФ Штампа Ел. пошта
31. август 2016.

Програм „Наша кућа Палилула“ покренут је 31. августа уређењем зелене површине код вртића „Коцкица“ у Борчи где је председник Градске општине Палилула Александар Јовичић најавио да ће се уређење свих јавних површина вршити у свим деловима Палилуле.

„Покренули смо програм који носи назив „Наша кућа Палилула“ и ова акција уређивања свих јавних површина на територији општине, који нису у систему градског зеленила, је прва у низу планираних акција. Акцијом „Кошење на Палилули“ биће сређено 400 000 метара квадратних јавних и зелених површина“, рекао је Јовичић.

Такође он је истакао да се кренуло са сређивањем јавних и зелених површина пред почетак школске године, да ће посао бити брзо урађен и навео да се данас ради у Борчи, да се јуче радило у Падинској скели, а да је за сутра планирана Овча, као и потом Крњача након чега се прелази на десну обалу Дунава.

Како је рекао „Наша кућа Палилула“ је програм који подразумева низ активности и у том смислу издвојио је поклоне за ђаке прваке, видео надзор у школама, постаљање модерних аутобуских стајалишта.

„Сутра делимо више од 1750 поклона за ђаке прваке. Реч је о ранчевима, перницама, свескама, оловкама дакле школском прибору који је неопходан за први школски дан.

Том приликом председник Општине је најавио и скоро постављање нових аутобуских стајалишта са надстрешницама на левој обали Дунава, такође он је истакао и уградњу видео надзора у свих 17 основних школа на територији општине Палилиа.

„Школе ће бити умрежене са полицијом како бисмо превентивно били у могућности да делујемо“ подвукао је данас Јовичић.