• Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
Почетна Новости
Вести
Едукативне радионице о спречавању вршњачког насиља ПДФ Штампа Ел. пошта
29. март 2017.

У циљу спречавања и смањења вршњачког насиља у школама као негативне друштвене појаве која је све више заступљена међу децом, данас су у ОШ „Стеван Дукић“ и ОШ „Јован Поповић“, у организацији општине Палилула, Полицијске станице Палилула и уз подршку банке "Societe Generale Srbija", покренуте едукативне радионице.

Идеја пројекта је да се на један нов начин приступи проблему вршњачког насиља кроз четири радионице – Увод у насиље, Вербално насиље, Физичко насиље и Интернет насиље.

Председник општине Палилула је, након обиласка школе “Стеван Дукић” на Карабурми и првог предавања на тему вршњачког насиља, истакао да вршњачко насиље представља један од највећих проблема наше омладине и школства уопште.

“Радионице које данас покрећемо имају за циљ превентиву вршњачког насиља, кроз едукацију, дискусију и дебате, радионице не укључују само децу, већ и локалну самоуправу, друштвено одговорне компаније, полицију и родитеље у решавање овог проблема”, нагласио је Јовичић.

Према његовим речима, едукацијом можемо очекивати да се стопа вршњачког насиља у будућности смањи и апеловао на све општине, градове и школе да се баве превентивом, а не последицама.

“Обично мислимо да су за неко понашање крива деца, не нису, криви су и родитељи, мислим да сви заједно треба да утичемо и на родитеље, али и на све остале како би деца имала праве узоре”, истакао је председник.

Јовичић је нагласио да се са овим видом превенције неће стати, већ да ће се акција наставити у свим школама на Палилули.

“Будућност је у генерацијама које долазе и како их будемо усмеравали на самом почетку, и колико будемо улагали у едукацију, можемо очекивати да будемо још бољи и напреднији као нација”, закључио је Јовичић.

Данашњем почетку радионице присуствовао је и начелник Полицијске станице Палилула Саша Мирковић који је истакао да овај пројекат представља позитиван пример сарадње између институција, у овом случају полиције и општине.

“Циљ је спречавање и смањење вршњачког насиља међу децом школског узраста и стварање безбедне ситуације, како би деца могла нормално да се развијају”, поручио је Мирковић.

Испред једне од највећих институција на српском тржишту која ове године слави 40 година пословања извршни директор "Societe Generale Srbija" банке Дејан Вучинић је рекао да су они саставни део Србије и да преживљавају са државом и добро и лоше.

“Сматрамо да је наша друштвена одговорност да помогнемо овакве пројекте”, изјавио је он, додајући да су овакав пројекат успешно резализовали са Полицијском станицом Врање.

Он је рекао да ово није прва сарадња са општином Палилула, истакавши да се ће она бити настављена и у будућности.

“Деца су наша будућност и само заједичком акцијом можемо доћи до побољшања у овој захтевној теми, јер вршњачко насиље представља озбиљан изазов и претњу за оно што представља нашу будућност, а то су наша деца”, закључио је Вучинић.


 
Уручено првих 150 беби колица ПДФ Штампа Ел. пошта
25. март 2017.

У оквиру акције „Да растемо заједно“, којом желимо да пошаљемо снажну поруку и подршку да сви заједно морамо мислити о наталитету у Србији, данас ћемо поделити 150 беби колица за младе парове са Палилуле који су добили бебе почетком 2017. године, поручио је данас председник Градске општине Палилула Александар Јовичић.

На платоу испред стадиона „Ташмајдан“, председник је родитељима уручио беби колица, а млада мама Јелена Алексић Марић је тим поводом захвалила Општини што је организовала ову акцију и помогла младим родитељима.

„Када беба стигне то представља скупу ставку за кућни буџет“, рекла је Алексић Марић и изразила задовољство што је њихова беба имала ту могућност да добије беби колица.

Јовичић је нагласио да се акција „Да растемо заједно“ наставља током читаве године, наводећи да се до краја године очекује преко 2000 беба на Палилули и да ће сваки млади пар добити беби колица, а Општина је за то издвојила 12 милиона динара.

“Оваквим акцијама желим да се сви заједно боримо да нас буде што више, да сачувамо наш народ и нашу земљу, да улажемо у генерације које долазе и да од њих направимо честите и поштене људе”, истакао је Јовичић.

Како је навео, ова деца су наша будућност, а неки од њих водиће нашу земљу или бити успешни у приватном сектору.

“Ми желимо да из године у годину број деце на Палилули буде што већи, уколико то остваримо онда смо засигурно на правом путу, тако ће све ово што радимо имати смисла, остављајући добре темеље деци која долазе у овој и наредним годинама", закључио је Јовичић.

 
Венац Општине Палилула у знак сећања на страдале у НАТО агресији ПДФ Штампа Ел. пошта
24. март 2017.

Поводом годишњице бомбрадовања наше земље и у знак сећања на погинуле раднике РТС-а у НАТО бомбардовању 1999. године, венац на спомен - обележје "Зашто?" у Ташмајданском парку, у име Градске општине Палилула положио је Урош Прибићевић члан Већа општине.

 
Индексом у Беч ПДФ Штампа Ел. пошта
23. март 2017.

Општина Палилула, у сарадњи са Канцеларијом за младе, организовала је студијско путовање под називом „Индексом у Беч“ за 65 најбољих студената са Палилуле, изјавио је председник општине Палилула Александар Јовичић.

Најбољи студенти општине Палилула, чији су индекси обележени највишим оценама, окупили су се у сали општине, где су потврдили свој полазак и чули информације о плану и програму пута.

Председник Општине је истакао да за овакве акције Општина увек мора имати новца, како бисмо подстицали најбоље међу нама да буду још бољи.

„Гледаћемо да и у следећој, али и у годинама које долазе организујемо овакве акције, где ћемо наградити најбоље“, рекао је Јовичић.

Он је нагласио да акције овог типа омогућавају да се челници општина боље упознају са најбољим студентима, како би једног дана ту младост и тај потенцијал искористили да запосле младе у државни или приватни сектор.

Према речима председника Општине, студенти ће у периоду од 27. до 31. марта обићи три државе Аустрију, Словачку и Мађарску, али највише времена испланирано је за престоницу Аустрије.

Надам се да ће из године у годину општина Палилула добити још млађе, талентованије, успешније и паметније људе, наводи Јовичић, који ће добити шансу да заједно са представницима власти раде на подизању животног стандарда, како би Србија била равна државама које ће студенти за пар дана обићи.

Јовичић је студентима пожелео срећан пут, добро дружење и провод, као и да се врате пуни утисака.

 
Списак студената одабраних на конкурсу Градске општине Палилула за студиjско путовање "Индексом у Беч" ПДФ Штампа Ел. пошта
22. март 2017.

Списак студената одабраних на конкурсу Градске општине Палилула  за студиjско путовање најбољих студената и волонтера Канцеларије за младе са територије Градске општине Палилула у Беч од 27. до 31. марта 2017. годинe.


ПРЕУЗМИТЕ: списак студената

 
Инвестиција од сто четрдесет милона динара за водоводне цеви и канализацију у насељу Браће Марић у Крњачи ПДФ Штампа Ел. пошта
21. март 2017.

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић и градски менаџер Горан Весић обишли су данас насеље Браће Марић у Крњачи где су почели радови на замени старих водоводних цеви, а у току је израда пројекта за изградњу канализационе мреже од седам километара, која ће почети да се ради у јулу месецу, о чему је недавно потписан уговор са Дирекцијом за грађевинско земљиште и изградњу града Београда.
.
Весић је навео да се у склопу плана усвојеног пре годину дана,  да читав Београд добије недостајућу инфраструктуру, што се посебно односи на канализацију и водовод, данас изводе радови у насељу Браће Марић.

"Данас смо почели замену четири километра азбестних цеви,  канализација ће почети да се ради у јулу 2017. године, тренутно пројектујемо", рекао је Весић и додао да ће се следеће године радити и у осталим деловима насеља Крњача.

"Следеће године радићемо можда неколико десетина километара канализације у насељу Крњача поред саме обале Дунава, тако да верујем да ћемо полако овај део града у коме живи велики број становника довести у ред кад је у питању инфраструктура, односно људи ће добити оно што је најнеопходније, а то је да имају макар водовод и канализацију. Наравно, све то радимо у договору са општином и на основу предлога грађана, и верујем да ћемо тако решавати проблем по проблем", истакао је Весић.

Јовичић је истакао да је поносан као председник општине Палилула што ће овај део насеља Крњача, тачније насеље Браће Марић у 2017. години  добити инвестицију од сто четрдесет милиона динара.

Опширније
 
Општина Палилула обележила Светски дан шума ПДФ Штампа Ел. пошта
20. март 2017.

Поводом обележавања Светског дана шума 21. марта, председник Градске општине Палилула Александар Јовичић обишао је данас Основну школу "Јован Ристић" у Борчи, где је засађено 12 садница тује, донације Јавног предузећа "Србијашуме", које је, такође, 12 младица четинара, поклонило и вртићу "Славујак" на Карабурми.

Јовичић је нагласио да је ова лепа акција посвећена празнику шума организована са циљем да се пошаље снажна порука о неопходности очувања наше животне средине. Поручио је да деца заслужују најбоље услове у окружењу док свакодневно бораве у школама и вртићима.

"Желимо да оплеменимо простор у школским двориштима и вртићима, како би  наша деца имала што боље услове док у њима бораве. Двадесет четири саднице данас на територији наше општине симболизују очување наше животне средине и буђење свести да морамо мислити о окружењу и нашим зеленим површинама", рекао је председник Општине.

Он је нагласио да ће општина Палилула наставити акције озелењавања и оплемењивања животне средине, коју сви заједно треба да чувамо.

"Не смемо бацати смеће и отпатке на зелене површине. Морамо пре свега мислити о нашој деци, али и о свима који користе заједнички зелене површине у граду Београду. Позивам све општине, све људе, да покушамо на све могуће начине да оплеменимо сваки део наше земље и приведемо га намени, како бисмо се осећали лепше и имали уреднију и чистију средину у којој живимо", нагласио је Јовичић.

Поводом обележавања Светског дана шума ЈП "Србијашуме"  је донирало саднице у преко 90 основних школа и вртића  широм Србије, уз едукативне часове  стручних лица на којима је деци објашњен начин садње, чувања и неге дрвећа, рекао  је Тихомир Мурић, извршни директор у ЈП "Србијашуме".

 
Отворен нови дечји парк у Срнетичкој улици на Карабурми ПДФ Штампа Ел. пошта
16. март 2017.

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић отворио је данас нови дечји парк и игралиште на Карабурми у Срнетичкој улици код броја 10 и најавио да ће у наредном периоду бити уређено још пет дечјих игралишта и неколико теретана на отвореном.

Новоотворени парк је ограђен и простире на 500 метара квадратних са гуменом подлогом за децу, клацкалицама, љуљашкама, клупама и осталим реквизитима.

Јовичић је истакао да је на месту где се сада налази леп и уређен простор, где ће најмлађи и најстарији суграђани проводити слободно време, било ругло, смеће и застарели реквизити за децу.

"Сада смо то обновили и данас је то један сређен  урбани џеп где наша деца могу да се играју, а  пензионери да одмарају", рекао је Јовичић.

Опширније
 
Постављена јавна расвета у улицама и парковима ПДФ Штампа Ел. пошта
15. март 2017.

На основу захтева грађана који су се обратили председнику Градске општине Палилула Александру Јовичићу за помоћ око постављања расвете, 15. марта постављено је 28 светиљки и 4 бетонска стуба у улицама: I нова, Попова бара - Борча, Грге Андријановића ка Основној школи "Зага Маливук" и у улици Небојше Поповића у насељу Борча.

Јавна расвета је постављена и у парку између улица Салвадора Аљендеа, Др Нике Миљанића и Пере Ћетковића - 7 стубова и 7 светиљки, у парку у улици Јаше Продановића - 5 стубова и 5 светиљки, на стази од улице Хусинских рудара до улице Пабла Неруде - 7 стубова и 7 светиљки, као и у  делу Дантеове улице - 2 стуба и 2 светиљке.

Постављању расвете и извођењу радова је присуствовао члан Већа општине Палилула Дејан Срејић.

 
Отворен ФЕСТ на Палилули ПДФ Штампа Ел. пошта
03. март 2017.

Председник општине Палилула Александар Јовичић и славни глумац Раде Шербеџија отворили су првог марта ФЕСТ у Центру за културу „Влада Дивљан“ на Палилули, чиме је званично отворен и биоскоп који ће, према речима Јовичића, наставити да ради и након ФЕСТ-а.

Желим да се захвалим великим именима као што су Раде Шербеџија и Дарко Бајић, рекао је Јовичић, који нам помажу да после 30 година Палилулци поново имају биоскоп.

На питање новинара да ли ће биоскоп наставити да живи и након ФЕСТ-а, председник општине Палилула одговара да ће пројекције домаћих и европских филмова наставити да се дају и након овог фестивала.

„Ово неће бити сала која је само комерцијализована, имаћемо разне бесплатне програме за децу, пензионере, ђаке“, нагласио је Јовичић.

Он је истакао да отварање биоскопа означава једно ново културно издање које ће Београђани убудуће моћи да посећују.
Раде Шербеџија изразио је задовољство што влада велико интересовање за овогодишњи ФЕСТ и што ФЕСТ опет постаје значајан фестивал у свету и Европи, наводећи да „Београд то заслужује“.

„Београд је био град који је дао толико много великих филмских режисера, а филм припада филмским режисерима и филм је уметност режије“, поручио је Шербеџија на отварању биоскопа у Центру за кулуру „Влада Дивљан“.

Он је честитао Београђанима на новом биоскопу, истакавши да је биоскоп у данашње време од изузетног значаја јер су ствари које се дају кроз филм постале оштрије од театра.

„Дивно је да су Београђани добили нови биоскоп и што се зове по тако једном шармантном господину и Београђанину Влади Дивљану који је имао дар за све, не само за песме које је писао“, рекао је Шербеџија.

Пројекција филма „Ослобођење Скопља“ у режији Радета Шербеџије и његовог сина Данила Шербеџије биће приказана у суботу у Центру за културу „Влада Дивљан“ у оквиру 45. ФЕСТ-а.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 84