• Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
Почетна Новости
Вести
Јовичић обишао радове на асфалтирању Улице 1. маја у Овчи ПДФ Штампа Ел. пошта
23. фебруар 2017.

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић обишао је данас радове на асфалтирању Улице 1. маја у Овчи и најавио да ће од априла месеца бити асфалтиране тридесет две улице које су приоритетне на територији општине Палилула.

Јовичић је изјавио да је коловоз у Улици 1. маја био потпуно урушен, додајући да се асфалтира 720 метара пута и да је Општина за ову инвестицију издвојила 19 милиона динара.

„Проширићемо чак и линију градског превоза да пролази кроз ову улицу, а то је аутобус на линији 105“, рекао је Јовичић.

Председник је најавио да ће се са овом праксом асфалтирања улица наставити, додајући да је општина Палилула за наведене тридесет две улице издвојила 100 милиона динара из инвестиционог буџета, који ће бити у употреби у наредних месец дана.

“Радимо у корист грађана да имају бољи живот, лакши живот, да имају инфраструктуру и да у 21. веку обезбедимо елементарне услове пре свега за места која су удаљена од центра, јер мислим да то грађани заслужују”, закључио је Јовичић.

У наредних месец дана, најавио је председник, општина Палилула покреће и друге акције као што су постављање јавне расвете, улепшавање зелених површина, постављање нових контејнтера.

 
Упознај Палилулу да би је више волео ПДФ Штампа Ел. пошта
22. фебруар 2017.

Градска општина Палилула, поводом Светског дана туристичких водича, организује за своје суграђане, у сарадњи са Секретаријатом за привреду града Београда и Удружењем туристичких водича Србије, туристичко разгледање Ташмајдана, под слоганом "Упознај Палилулу да би је више волео".

Грађани ће имати прилику да се упознају са историјском и културном ризницом Ташмајдана значајног како за Палилулу и Београд, тако и за целу нашу земљу.

Обилазак је 25. фебруара у 15 часова. Место окупљања посетилаца је на платоу испред Цркве Светог Марка, а разгледање траје 1 сат и 30 минута.

 
Асфалтиран пут за Падинску скелу ПДФ Штампа Ел. пошта
22. фебруар 2017.

На иницијативу Градске општине Палилула јуче је завршено асфалтирање пута за Падинску скелу у дужини од 360 метара.

Укупна вредност радова на овом путу износила је седам милиона динара.
Извођач радова  био је ЈКП „Београд пут“.

 
Бесплатна припремна настава за упис у средње школе за све осмаке са Палилуле ПДФ Штампа Ел. пошта
20. фебруар 2017.

Председник општине Палилула Александар Јовичић најавио је данас да ће Градска општина Палилула свим својим ђацима осмог разреда основне школе обезбедити бесплатну припремну наставу за упис у средње школе.

„Наш циљ је да помогнемо родитељима и смањимо њихове трошкове које имају приликом припреме деце за упис у средње школе“, рекао је Јовичић истакавши да су деца наше највеће богатство и будућност Општине, Града и Србије и да ће Општина наставити да улаже у њихово образовање.

Припремна настава, у трајању од осам недеља, биће реализована у свих 17 основних школа на територији Палилуле и одржаваће се викендом.

Пријављивање почиње у понедељак, 27. фебруара и потребно је да се сви заинтересовани ученици пријаве код својих разредних старешина.

 
Настављају се бесплатни излети за пензионере ПДФ Штампа Ел. пошта
20. фебруар 2017.

Градска општина Палилула наставља са организовањем бесплатних излета по Србији за пензионере у оквиру акције "Треће доба - златно доба".

Пријављивање почиње 20. фебруара у просторијама Градске општине Палилула, Таковска 12 и на новоотвореним услужним шалтерима Општине по месним заједницама.

Додатне информације можете добити позивом на број: 011/269 44 29.

 
Јовичић: Беби колица за све палилулске бебе рођене у 2017. години ПДФ Штампа Ел. пошта
08. фебруар 2017.

Услед великог интересовања и молби наших суграђана Градска општина Палилула одлучила је да издвоји додатна средства и да изађе у сусрет свим својим грађанима тиме што ће обезбедити беби колица свим бебама са територијe Палилуле рођеним у 2017. години, изјавио је данас председник општине Александар Јовичић.

Акција се зове „Да растемо заједно“ и наша намера је да она постане традиционална, дакле да се спроводи сваке године- рекао је Јовичић.

Пријаве почињу у понедељак, 13. фебруара и подносе се у просторијама Општине, Таковска 12.

Потребна документација која се приликом пријаве прилаже је потврда из Управе за управне послове МУП-а Републике Србије, Љермонтова 12а, о пребивалишту бебе и оба родитеља. Пребивалиште на Палилули једног родитеља  мора бити једнако или дуже од једне године.

Додатне информације могу се добити позивом на број  2694 429.

 
Свечаности у палилулским школама поводом Светог Саве ПДФ Штампа Ел. пошта
27. јануар 2017.

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић, заменик  председника, председник Скупштине и чланови Већа општине присуствовали су данас свечаном обележавању Светог Саве у свим палилулским основним и средњим школама.

На свечаностима је поред традиционалног сечења славског колача приређен богат културно-уметнички програм посвећен првом српском архиепископу, просветитељу и творцу законодавства.

У Основној школи "Раде Драинац" у Борчи, Јовичић је честитајући ученицима и наставницима славу рекао да се радује што присуствује  свечаности поводом њиховог највећег и најлепшег школског празника. Он је нагласио да школе са Палилуле увек могу очекивати подршку општине и да је његова жеља као председника, да ученици и школе са Палилуле буду најбоље, а Палилула најбоља општина. 

Међу гостима на слави било је четворо деце миграната из Авганистана који ће бити укључени у редовну наставу у Основној школи "Раде Драинац" у оквиру пројекта "Подршка образовању деце и ученика миграната, избеглица на територији Србије", који спроводи УНИЦЕФ и Центар за образовну политику.

 
Усвојен Локални акциони план за младе Палилуле ПДФ Штампа Ел. пошта
25. јануар 2017.

Скупштина Градске општине Палилула, на седници одржаној 30. децембра 2016. године, усвојила је Локални акциони план за младе за период од 2010. до 2014.

ПРЕУЗМИТЕ:
Локални акциони план за младе 2017-2020 PDF (740 КB).

 
Обука „Пут до успешног предузетника“ ПДФ Штампа Ел. пошта
24. јануар 2017.

Градска општина Палилула и Национална служба за запошљавање организују обуку „Пут до успешног предузетника“, која је намењена незапосленим лицима која намеравају да започну сопствени бизнис.

Обука ће бити одржана 25. и 26. јануара 2017. године, са почетком у 9 часова, у просторијама Градске општине Палилула, Таковска  12.

Успешним завршетком обуке, незапослена лица стичу услов да конкуришу за субвенцију за самозапошљавање, коју одобрава Националне служба за запошљавање, према условима Јавног позива, који ће бити расписан у наредном периоду.

 
Грађевински пакети за куће избеглица ПДФ Штампа Ел. пошта
20. јануар 2017.

У оквиру Регионалног стамбеног пројекта за трајно решавање стамбених потреба избеглих лица, 33 породице са пребивалиштем на општини Палилула су испуниле услове јавног позива објављеног крајем 2015. године од стране Комесаријата за избеглице и миграције, а посредством града Београда.

Тим поводом будући корисници помоћи за решавање питања становања  потписали су коначне листе са спецификацијом грађевинског материјала за своје куће, 18. јануара у Градској општини Палилула, у присуству Тодора Шљивара, члана Већа општине и повереника за избеглице и интерно расељена лица.

Регионалним стамбеним пројектом је предвиђена додела најмање 350 пакета грађевинског материјала вредности око девет хиљада евра за избеглице на подручју Београда, од којих су 33 са пребивалиштем на територији општине Палилула.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 82