• Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
Почетна Новости Вести
Палилулски основци, ђаци генерације путују на Крф "Стопама наших предака" ПДФ Штампа Ел. пошта
14. јул 2016.

Ђаци генерације 17 палилулских основних школа боравиће четврту годину заредом на Крфу од 16. до 30. августа у оквиру акције "Стопама наших предака", која се реализује у сарадњи часописа за децу "Светосавско звонце" Српске православне цркве и Градске општине Палилула.

Поводом предстојећег путовања одржан је састанак председника Градске општине Палилула Александра Јовичића и представника "Светосавског звонцета" Димитрија Стикића са родитељима и ученицима, на ком је било речи о садржају њиховог боравка на Крфу.

Председник Општине изразио је задовољство што најбољи палилулски основци имају прилику да обиђу историјске знаменитости из Првог светског рата и проведу време у дружењу и стицању нових знања о српској традицији. Он је истакао да је акција "Стопама наших предака" једна од најбољих акција која се спроводила и раније и да ће бити настављена сваке следеће године: "Ми желимо да унапредимо ову акцију и остваримо још бољу комуникацију са Српском православном црквом, поготово када је реч о пројектима у вези са младима који су наш највећи потенцијал", нагласио је Јовичић.

Поред посете спомен обележјима ученици ће бити ангажовани у различитим радионицама - учење руског и грчког језика, часови калиграфије, сликања, цртања, глуме, писања поезије, спорт, а проводиће и довољно времена у  купању и сунчању на крфским плажама. Како је то изгледало протекле три године могло се видети на филму приказаном на састанку.

Испраћај ђака је 16. августа у поподневним сатима испред Саборне цркве. Испраћају ће присуствовати председник општине Палилула Александар Јовичић и патријарх српски Иринеј.