• Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
Почетна Новости Вести
Потписан Споразум о сарадњи Општине Палилула и Факултета политичких наука ПДФ Штампа Ел. пошта
20. октобар 2016.

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић и декан Факултета политичких наука проф. др Драган Симић потписали су данас у просторијама Факултета Споразум о сарадњи ове две институције.

Александар Јовичић је истакао да је општина Палилула увек спремна да подржи позитивне инцијативе попут ове и  тим поводом захвалио проф. Симићу.

"Верујемо да ћемо ми као општина овим Споразумом и сарадњом са Факултетом политичких наука добити младе људе, жељне нових знања, и убеђен сам да ће неке од идеја које практиканти буду предложили, сигурно наћи примену у нашој општини", рекао је Јовичић.

Он је подвукао да се оваквом врстом сарадње помаже младима да поред теоријског стекну и практично искуство. "Дајемо шансу младима, како је рекао декан Симић, а на њима је да се својим радом и трудом докажу",  рекао је Јовичић.

"Такође, сигуран сам да ћемо са Факултетом политичких наука сарађивати и на организацији заједничких конференција и семинара, разних стручних курсева и обука, будући да је наша општина изузетно отворена и за овај вид сарадње", нагласио је председник општине Александар Јовичић.

Декан Симић је истакао да је Споразум којим је предвиђено да студенти обављају стручну праксу у општини Палилула за Факултет политичких наука изузетно значајан.

"Општина Палилула је друга градска општина са којом смо ми у ових месец дана  потписали Споразум о сарадњи, и овом приликом се захваљујем господину Јовичићу што је показао разумевање за ову нашу иницијативу. Желимо да студентима нашег Факултета овим и сличним споразумима како са општинама тако и са компанијама пружимо шансу да се докажу и примене теоријски стечено знање и да на тај начин допринесемо њиховом даљем каријерном развоју.  Надам се да ћемо и са преосталим градским општинама у наредном периоду остварити сличну сарадњу", истакао је декан Факултета политичких наука проф. др Драган Симић".