• Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
Почетна Новости Вести
КЗМ Палилула организује бесплатан курс реторике и јавног наступа ПДФ Штампа Ел. пошта
29. новембар 2016.

 

Канцеларија за младе Палилула и Школа реторике и јавног наступа позивају младе од 18 до 30 годинa да се пријаве за учешће на бесплатном уводном курсу реторике и јавног наступа, који ће се одржати у Центру за културу “Влада Дивљан“,  Митрополита Петра бр.8 (учионица 42).
Курс се изводи током децембра у трајању од по  четири  двочаса у следећим терминима:

- 12.12.2016. - понедељак
- 15.12.2016. - четвртак
- 16.12.2016. - петак
- четврти сусрет биће  одређен накнадно у договору са полазницима курса. Часови трају од 18 до 19:30 часова.

Пријаве се подносе до 10. децембра електронском поштом на адресу КЗМ Палилуле: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

Како се изборити са тремом, како избећи блокаду приликом излагања, који је значај исправне гестикулације, шта су реторски шумови и поштапалице и како их отклонити, шта чини добар говор и шта карактерише доброг говорника, неке су од тема које ће на курсу бити обрађиване.

Принцип радионичарског рада налаже да сваки полазник активно учествује у раду. Поред вежби презентацијских вештина и вежби ослобађања од треме полазници ће се сусрести и са припремом и излагањем импровизованог говора и говора на задату тему.

Школа реторике и јавног наступа функционише као тренинг сектор Центра за јавни говор. Мисија школе је да свим људима приближи вредности квалитетног говора и омогући едукацију за успешан јавни наступ, а нарочито онима чије професије подразумевају владање техникама јавног наступа.

Све додатне информације можете добити путем фејсбук странице www.fb.com/skolaretorikeijavnognastupa

Радионицу води едукатор Школе реторике и јавног наступа Радован Перовић. Знања из области реторике и беседништва стицао је на Правном факултету и Факултету политичких наука. Носилац је Венца беседништва и победник многих такмичења у беседништву.