Beograd

Општина Палилула и Фондација "Тијана Јурић" потписале Споразум о сарадњи

У циљу доприноса превентивном деловању и унапређењу рада на безбедности и сигурности деце и младих као и заједничког залагања на побољшању услова за њихово одрастање у сигурном окружењу, Градска општина Палилула и Фондација "Тијана Јурић" потисале су данас Споразум о сарадњи.

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић истакао је да су сигурност и безбедност деце и младих на првом месту и да је сарадња са Фондацијом "Тијана Јурић" још један од пројеката који Општина Палилула у том смислу подржава.

"Општина ће подржати активности Фондације и предузети све што је у складу са њеним могућностима на спровођењу пројеката који се тичу безбедности деце и младих, јер њихова  безбедност на улици, у школи, на интернету и на осталим местима треба да буде одговорност свих у друштву. Општина изражава спремност да помогне раду Фондације и на тај начин што ће давати предлоге, сугестије, мишљења и активну помоћ у организацији Фондације", рекао је Јовичић.

 

Поводом потписивања Споразума, Игор Јурић управитељ Фондације "Тијана Јурић" је рекао: "Споразум је за нас много важан и ми смо врло поносни што на овакав начин почињемо сарадњу у Београду. Захвалан сам изузетно Општини Палилула на подршци, на разумевању пре свега и на схватању значаја онога што ми радимо. Сматрамо да ћемо уз подршку Општине Палилула доћи до наших циљних група које су наравно деца и родитељи, да ћемо урадити много тога значајног на самој општини", истакао је Јурић.

Он је нагласио да  Београд као главни град наше земље мора да буде пример сигурности наших грађана а пре свега деце: "Управо због тога ми смо препознали Општину Палилула као једну институцију која нам може у томе помоћи и сигуран сам да ћемо у наредном периоду добро радити и да ће тај рад дати и добре резултате", нагласио је Јурић.

Споразумом су предвиђене следеће радионице за децу и младе Палилулце: "Тијана клик", радионица на којој ће се вршити едукација деце о безбедној употреби интернета и његовој злоупотреби, "Стоп трговини људима", едукативна радионица  о свим видовима трговине људима, радионица "Украдена безбедност", о опасностима које вребају децу у школи, на улици и интернету, као и остале радионице које говоре о породичном и  вршњачком и насиљу.

Палилула линкови
Наша кућа Палилула