Beograd

Реконструкција Панчевачког моста до краја године

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић најавила је данас приликом обиласка Панчевачког моста са председником Градске општине Палилула Александром Јовичићем, да ће до краја године мост бити реконструисан и да ће нелегалне шљункаре које се око њега налазе бити уклоњене.
Како је Михајловићева рекла, ''заједничким снагама'' ресорног министарства, ЈП Путеви Србије, ЈП Железнице Србије и Града Београда, Панчевачки мост ће бити уређен први пут после 10 година.
''Уредићемо коловоз, Железнице Србије ће заштитити мост од корозије и заменити прагове, Град Београд ће га осветлити и до краја године Панчевачки мост ће изгледати потпуно другачије'', истакла је Михајловићева.
Осим радова на самом мосту, ресорна министарка је најавила да ће све нелегалне шљункаре које се око њега налазе бити измештене.
''Пронаћи ће им се друго место где ће плаћати све своје обавезе'', рекла је Михајловићева и додала да је процена да Град и држава могу да остваре приход од близу четири милиона евра од пореза, доприноса и лучких накнада које ће се, како је рекла, наплаћивати, а то место ће бити проглашено лучким подручјем Београда.

 

Јовичић је изразио задовољство што ће Панчевачки мост бити саниран до краја године, будући да је тај мост, према његовим речима, један од проблема на који се становници Палилуле свакодневно жале.
"Грађанима Београда и грађанима Палилуле ово је заиста важан дан и велика   ствар, јер свакога дана  смо у Општини имали питања грађана када ће се то десити. Ево коначно у 2018. години имаћемо реконструисан мост који ће бити безбеднији, уређенији  и лепши. Такође, поносан сам што имамо овакав тим и гаранције да ће се и шљункаре уклонити, јер је ово једна од најатрактивнијих локација у Београду, попут оне на којој се гради "Београд на води", што значи да ћемо у наредних пет  или десет година овде имати нови град", нагласио је Јовичић и затим додао: 
"Предано и одговорно радимо, хвала Вам на томе што имамо подршку Владе, што имамо подршку Града, јер засигурно имаћемо већи квалитет живота наших суграђана, а то нам и јесте приоритет", рекао је Јовичић. 
Поред обнове  Панчевачког моста,  реконструкција Улице Маријане Грегоран, као и 500 метара пута од ресторана "Путник" у Борчи до скретања за Греду, неки су од пројеката који ће се спровести на општини Палилула 2018. године, а о којима је било речи на данашњем састанку потпредседнице Владе Зоране Михајловић и председника општине Палилула Александра Јовичића.
На састанку је било речи, изјавила је министарка Михајловић  и о процесу озакоњења и проблемима са катастром за које ће се потрудити да буду што брже решени.
Она  је истакла да се често састаје са председницима општина и како каже, "они увек имају милион жеља", али да је "са Јовичићем другачије".

 

"Јовичић је с друге стране, врло рационално и јасно поставио циљеве шта је то што може да се уради у овој години, не мислећи само на своју општину, него мислећи о целом граду", истакла је Михајловићева.
Како је рекла, имала је прилику да прочита програм других кандидата за београдске изборе, између осталих и програм ДраганаЂиласа, и да у њему није видела како "рационално потрошити новац".
"Видела сам програм и у њему стоји само како потрошити паре, а нигде не пише како рационално користити новац и уштедети новац грађана, па онда то уштеђено искористити за ово што је приоритет", рекла је Михајловићева и поручила да је поносна на начин на који Александар Јовичић води општину Палилула.
Председник општине Палилула Александар Јовичић захвалио је министарки Михајловић на интересовању за решавање проблема који највише "муче" Палилулце.
Осим реконструкције Панчевачкг моста, Јовичић  каже да се разговарало и о решавању инфраструктурних проблема, те да је добио чврсте гаранције да ће бити реконструисана и Улица Маријане Грегоран.
Намера је, према његовим речима, и да се убрза процедура озакоњења у Катастру, а све су то ствари које ће бити решене 2018. и 2019. године.

 

Палилула линкови
Наша кућа Палилула