Beograd

Отворено ново дечије игралиште у Борчи

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић обишао је данас новоизграђено дечије игралиште у улици Михаила Шолохова у Борчи.

Том приликом он је изјавио да је општина Палилула издвојила 25 милиона динара у овој години за изградњу шест нових игралишта за децу на територији целе општине. У наредном периоду у Борчи ће бити изграђена два дечија игралишта попут овог у улици Михаила Шолохова и четири на Карабурми.

-Гледаћемо да сваки слободан простор који се налази на нашој територији искористимо, како бисмо деци омогућили да имају где да проводе слободно време са својим родитељима - рекао је Јовичић.

 

Председник општине је истакао де ће у 2019. години средства за ову намену бити повећана.

-Реконструисаћемо готово сва дечија игралишта која су грађена годинама уназад и градити нова. Такође, ћемо реконструисати теретане на отвореном и сваки кутак који је намењен деци и омладини, што ће допринети да добијемо потпуно ново лице наше општине. Ту неће изостати пажња наше општине и моја лична пажња. Жеља нам је да у наредном периоду видимо што више насмејане деце и њихових родитеља, јер то јесте наша обавеза и улога коју ћемо показати и у будућности - нагласио је Јовичић.

 

Он је најавио да ће крајем ове, почетком следеће године кренути и изградња дома здравља у Борчи, највећег дома здравља у Београду од готово седам хиљада квадратних метара.

-Интензивно, сваки дан разговарамо на ту тему, што значи да у сваком сегменту нашег друштва желимо побољшање и напредак, желимо да покажемо енергију и доследност и наравно, да оправдамо поверење које смо добили од грађана - закључио је председник општине Палилула.

Палилула линкови
Наша кућа Палилула