Beograd

У Котежу отворена банка Поштанска штедионица

Председник општине Палилула Александар Јовичић присуствовао је данас отварању банке Поштанска штедионица у Котежу, која се налази поред Цркве светих апостола Петра и Павла у Улици Аугуста Шеное.

- Желим да се захвалим Поштанској штедионици и нашој Српској православној цркви на вредном раду и енергији коју су показали у претходних годину и по дана колико покушавамо да остваримо овај пројекат. На иницијативу грађана почели смо договоре како да отворимо банку Поштанске штедионице овде, јер имали смо велики број њихових захтева због недостатка простора за овакву намену. Надам се да ће грађани уживати, јер више не морају да подижу новац или да уплаћују на неким трафикама или у објектима који нису за те намене, већ да достојанствено у свом насељу уђу у банку и заврше посао због којег су дошли - рекао је Јовичић.

 

Он је истакао задовољство што је након годину и по дана дошло до реализације договора и данашњег свечаног отварања банке.

- То је начин и доказ да сервис грађана мора да постоји, да морамо да се бавимо кључним животним стварима наших суграђана, да им омогућимо да имају и банку у свом крају, школу, вртић, амбуланту коју смо пре неколико месеци реновирали и све пројекте које ћемо у будућности покушати да остваримо заједно са великом снагом и енергијом наших комшија - истакао је Јовичић и додао:

- Тако ћемо надоградити и добити боље садржаје вртића, покушати да направимо још више дечијих игралишта, тежити да поправимо инфраструктуру, да уведемо канализациону мрежу, поправимо и изменимо азбестне цеви. Све то нас чека у месецима који долазе - нагласио је председник Општине.

 

Банка у Котежу је 58. експозитура Поштанске штедионице у оквиру Регоналног центра Београд и 168. експозитура у Србији.

Свечаном отварању банке присуствовали су председник Извршног одбора банке Поштанска штедионица Бојан Кекић, члан ИО банке Татјана Арнерић, директор Регионалног центра Београд Дејан Поповић, као и свештеници Српске православне цркве владика Стефан и отац Јован.

Палилула линкови
Наша кућа Палилула