Beograd

Хуманитарна дечија изложба за породице Петровић и Јовановић из Падинске Скеле

Хуманитарна продајна изложба дечијих слика одржана је 29. јануара у Центру за културу „Влада Дивљан”, а средства су намењена породицама Петровић и Јовановић из Падинске Скеле, чији су домови изгорели недавно у пожару.

Изложби су присуствовали председник Градске општине Палилула Александар Јовичић, заменик градоначелника Београда Горан Весић и чланица Градског већа Елена Билић.

Слике су настале током дечије ликовне колоније „Дунав 588/12”, а с обзиром на то да је у колонији учествовало и тридесет ученика ОШ „Олга Петров” из Падинске Скеле, куповином слика рађених акрилним бојама на платну, донирана су средства за помоћ породицама Петровић и Јовановић.

 

Весић је навео да ситуација која је задесила две породице може да се деси било коме, те да као друштво треба да учинимо све да им помогнемо у невољи.

– Деца су показала солидарност и на овај начин уче колико је она важна у животу. Упућујем свима позив, а нарочито компанијама са територије читавог града да, ако су у могућности, купе слике и на тај начин помогну породицама да поново добију кров над главом. Град и општина у оквиру својих надлежности и законских могућности такође ће помоћи – рекао је Весић.

Лепо је да покажемо да смо солидарни и да бринемо једни о другима, јер је најважније чему учимо децу, поручио је Весић.

 

Јовичић је истакао да је хуманитарна изложба пример како сви заједно можемо да се укључимо и помогнемо онима којима је помоћ потребна, а не да „окрећемо леђа и главу”. Он је позвао приватнике са територије Палилуле и шире да донирају грађевински материјал или било шта слично, те да се тим поводом обрате Општини како би сви заједно породицама обезбедили нове, адекватне услове за живот. Он је изразио наду да ће породице бити збринуте у својим домовима врло скоро и да ће моћи да се осећају сигурно и безбедно.

Директорка школе Мерица Буј-Бјелогрлић захвалила је свима на подршци, као и организатору колоније Издавачкој кући „Нова школа”, а након свечаног отварања куповином слика представници Града и Општине дали су лични пример солидарности.

 

Палилула линкови