Beograd

Humanitarna dečija izložba za porodice Petrović i Jovanović iz Padinske Skele

Humanitarna prodajna izložba dečijih slika održana je 29. januara u Centru za kulturu „Vlada Divljan”, a sredstva su namenjena porodicama Petrović i Jovanović iz Padinske Skele, čiji su domovi izgoreli nedavno u požaru.

Izložbi su prisustvovali predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i članica Gradskog veća Elena Bilić.

Slike su nastale tokom dečije likovne kolonije „Dunav 588/12”, a s obzirom na to da je u koloniji učestvovalo i trideset učenika OŠ „Olga Petrov” iz Padinske Skele, kupovinom slika rađenih akrilnim bojama na platnu, donirana su sredstva za pomoć porodicama Petrović i Jovanović.

 

Vesić je naveo da situacija koja je zadesila dve porodice može da se desi bilo kome, te da kao društvo treba da učinimo sve da im pomognemo u nevolji.

– Deca su pokazala solidarnost i na ovaj način uče koliko je ona važna u životu. Upućujem svima poziv, a naročito kompanijama sa teritorije čitavog grada da, ako su u mogućnosti, kupe slike i na taj način pomognu porodicama da ponovo dobiju krov nad glavom. Grad i opština u okviru svojih nadležnosti i zakonskih mogućnosti takođe će pomoći – rekao je Vesić.

Lepo je da pokažemo da smo solidarni i da brinemo jedni o drugima, jer je najvažnije čemu učimo decu, poručio je Vesić.

 

Jovičić je istakao da je humanitarna izložba primer kako svi zajedno možemo da se uključimo i pomognemo onima kojima je pomoć potrebna, a ne da „okrećemo leđa i glavu”. On je pozvao privatnike sa teritorije Palilule i šire da doniraju građevinski materijal ili bilo šta slično, te da se tim povodom obrate Opštini kako bi svi zajedno porodicama obezbedili nove, adekvatne uslove za život. On je izrazio nadu da će porodice biti zbrinute u svojim domovima vrlo skoro i da će moći da se osećaju sigurno i bezbedno.

Direktorka škole Merica Buj-Bjelogrlić zahvalila je svima na podršci, kao i organizatoru kolonije Izdavačkoj kući „Nova škola”, a nakon svečanog otvaranja kupovinom slika predstavnici Grada i Opštine dali su lični primer solidarnosti.

 

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа