Beograd

Otvorena Zdravstvena stanica u Borči

Zdravstvena stanica Borča, u okviru Doma zdravlja “Dr Milutin Ivković" Palilula, otvorena je danas u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. 

Predsednik Srbije se ispred nove zdravstvene stanice, koja se prostire na oko 7.000 kvadrata, tokom obilaska, obratio lekarima i podsetio da je ranije obećao da će to biti izgrađeno i istakao da je to sada i ispunjeno. 

 

"Mi ćemo nastaviti da gradimo i radimo, a sve to znači bolji životni standard za građane. Više ne morate da idete u centar grada za preglede", rekao je Aleksandar Vučić i dodao je da je u novu Zdravstvenu stanicu u Borči već prebačeno 70.000 kartona kao i da će ih biti još više. 

"Ovde imate još savremeniju opremu i divne lekare", rekao je on.

 

"Pre kraja godine krenućemo i u izgradnju kalanlizacije na levoj obali Dunava", kazao je predsednik dodajući da se sada završava potrebna dokumentacija za taj projekat.

Tom prilikom, Vučić je istakao da će se u tom delu Palilule graditi i nove škole i vrtići, kao i da se grade i srednja stručna škola i gimnazija.

 

Predsednik je kazao i da će biti rešeni saobraćajni problemi na levoj obali Dunava, da će se graditi novi most, kao i da će uskoro početi da se gradi i auto-put od Beograda do Zrenjanina i od Zrenjanina do Novog Sada.

Za izgradnju zdravstvene stanice u Borči, stanovnici leve obale Dunava čekali su čak tri decenije.

Oko 150 lekara i sestara radiće u ovoj Zdravstvenoj stanici, kako bi građani Borče imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu, a projektovana je za populaciju od 200.000 stanovnika.

 

Na polaganju kamena temeljca, u decembru 2019. godine, rečeno je da će ta zdravstvena stanica sadržati službu za zdravstevnu zaštitu predškolske i školske dece, odraslih građana, kućnog lečenja i palijativne nege, zdravstvenu zaštitu žena, polivalentnu patronažu, rendgen i ultrazvučnu dijagnostiku, stomatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, te internu medicinu.

 

Otvaranju su, uz predsednika Republike Aleksandra Vučića, prisustvovali i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i Darko Paunović, na dužnosti zamenika predsednika Gradske opštine Palilula.

 

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа