Beograd

(Copy of) Predsednik opštine obišao asfaltiranje dela Ovčanskog puta i podelio meštanima Ovče više od 1000 kanti za otpad

Opština Palilula podeliće danas i sutra 1.200 kanti za otpad domaćinstvima u Ovči, a predsednik opštine Aleksandar Jovičić najavio je ujednačavanje cene odnošenja smeća, odnosno da će sva domaćinstva plaćati paušalno po 350 dinara.

Do sada su pojedina domaćinstva plaćala odnošenje smeća po kvadratu stambenog prostora, a druga paušalno.

 

„Dešavalo se da domaćinstvo koje ima stambeni prostor od 200 kvadrata plaća odnošenje smeća po kvadratu, pa je to iznosilo oko 1.000 dinara, a kuća pored iste kvadrature je paušalno plaćala 350 dinara“, objasnio je predsednik opštine Palilula.

On je najavio novinu u plaćanju, odnosno da će svi plaćati paušalno po 350 dinara za odnošenje smeća što će biti velika ušteda za domaćinstva.

Jovičić je danas tokom podele kanti razgovarao sa meštanima Ovče o komunalnim problemima i kako mogu da ih reše.

Predsednik opštine obišao je radove na asfaltiranju dela Ovačanskog puta, a kako kaže već mesec dana mašine rade na sređivanju ulica u tom naselju na levoj obali Dunava.

„Do sada je asfaltirano šest ulica, sada radimo sedmu. U narednom periodu asfaltiraćemo 32 ulice na levoj obali Dunava. Kapitalni budžet koji ćemo dodatno dobiti u vrednosti od 60 miliona dinara, omogućiće da asfaltiramo još 17 ulica na desnoj obali Dunava“, naglasio je on.

Infrastrukturni i komunalni problemi u toj opštini, kako kaže, rešavaju se brzo jer predstavnici opštine su svakodnevno na terenu, osluškuju potrebe ljudi i razgovaraju sa građanima.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа