Beograd

(Copy of) Novi izgled platoa ispred Crkve Svetog Marka krajem januara

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišao je danas sa  gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim radove na rekonstrukciji platoa ispred Crkve Svetog Marka.

 

Prilikom obilaska gradonačelnik Siniša Mali  podsetio je da je na tom mestu decenijama unazad blio parkiralište, taksi stanica i neuređen prostor pun gužve naglasivši da će Beograđani uskoro dobiti novi ulaz u jednu od najlepših crkava u gradu krajem januara.

Kako je istakao, novi izgled platou daće nove granitne ploče, drvoredi, osvetljenje, a građani će dobiti oazu sa manje automobila i više prostora za šetnju u slobodno vreme.

Zahvalio je Srpskoj pravoslavnoj crkvi na podršci u rekonstrukciji platoa, i najavio za sledeću godinu sređivanje platoa oko same crkve, gde se trenutno, kako kaže, automobili nelegalno parkiraju i onemogućavaju građanima i roditeljima sa kolicima ulaz u Tašmajdanski park.


Obilasku radova prisustvovali su i gradski urbanista Milutin Folić i v.d gradskog sekretara za odbranu, vanredne situacije, komunikaciju i koordinaciju sa građanima Darko Glavaš.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа