Beograd

Odličan odaziv Palilulaca za projekat „Da se radi i gradi po tvom“

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio je Opštinu Palilula kako bi se uverio kako teče realizacija projekta „Da se radi i gradi po tvom“ ističući da se po prvi put takav projekat sprovodi na nivou grada u kojem se daje mogućnost građanima da se njihov glas čuje.

„Odziv građana je neverovatan, ja sam prezadovoljan. Veliki broj ljudi daje predloge“, rekao je gradonačelnik Beograda i podsetio da za projekat Grad izdvaja 200 miliona dinara, a svaka opština po još deset miliona dinara. „Imamo dovoljno novca da vidimo šta možemo da promenimo i uredimo, kako bi Beograd bio lepši i bolje mesto za život“, podvukao je Mali.


Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić ističe da će ta Opština u narednih nekoliko dana postaviti štandove širom Palilule, i da će sa svim predsednicima skupština stanara razgovarati, kako bi učestvovali u projektu i glasali za ideje.
„U politici i menadžmentu nepogrešivi možete da budete samo ako pitate narod, svakog građanina šta želi u svojoj ulici, kvartu, opštini, gradu“, rekao je Jovičić. Izrazio je zahvalnost Gradu za izdvojenih 200 miliona dinara, uz još oko 170 miliona dinara koje će izdvojiti opštine. „To je skoro 400 miliona kojim će se omogućiti da građani glasaju za projekte koje žele da se ostvare na njihovoj opštini. Građani Borče žele Dom zdravlja, u Krnjači kanalizaciju, dok je sa desne obale Dunava veće interesovanje ka zelenim površinama i parkićima“, rekao je Jovičić.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа