Beograd

Srećan polazak u školu prvacima poželeli predsednik Opštine i gradonačelnik Beograda

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić i gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić bili su danas u poseti Osnovnoj školi "Stevan Sremac" povodom početka nove školske godine i polaska nove generacije prvaka u školu, poželevši im uspešan i srećan početak školovanja.

 

- Ushićen sam što smo danas sa ovom decom koja su naša budućnost. Mi smo kao Opština spremili za 1800 đaka prvaka rančeve koje ćemo im podeliti. U rancu imaju školski pribor, sveske, olovke, pernice. Želimo da pokažemo prema našim najmlađim sugrađanima jedan mali gest, a da na neki način rasteretimo i roditelje od određenih troškova. Ovo je simboličan poklon za njihov uspešan polazak u školu. Ja očekujem da će ovde provesti najlepše dane sa svojim drugarima kao jedan prelep životni period - rekao je Jovičić.

 

On je istakao da je opština Palilula ove godine izdvojila osamdeset miliona dinara za rekonstrukciju škola i da će i narednih godina ulagati u bolje uslove rada i boravka đaka i nastavnika u školama.

- Uspeli smo ove godine da izdvojimo osamdeset miliona dinara za rekonstrukciju škola, fiskulturnih sala, toaleta, učionica, da okrečimo, da sredimo sve ono što nije urađeno u prethodnih 20 godina. Gledaćemo da shodno porastu budžeta koji je iz godine u godinu veći zbog domaćinskog ponašanja, pokušamo da odvajamo što više sredstava za ovu namenu, jer su mladi, pa tako i ova generacija koja sada kreće u prvi razred i one koje tek dolaze, naša budućnost i najvrednije što imamo - istakao je Jovičić.

 

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа