Beograd

Председник општине и заменик градоначелника обишли позивни центар за помоћ најстаријим Палилулцима у вези са вакцинацијом против вируса Covid 19

Председник општине Палилула Александар Јовичић данас је, заједно са замеником градоначелника Гораном Весићем и градском секретарком за социјална питања Наташом Станисављевић обишао позивни центар Општине Палилула за помоћ најстаријим Палилулцима у вези са вакцинацијом против вируса Covid 19.

 

Горан Весић је том приликом подсетио да Град Београд заједно са општинама већ три недеље на овај начин комуницира са суграђанима старијим од 65 година како би им помогли у вези са вакцинацијом против вируса. 

–  На територији Београда имамо седамнаест оваквих позивних центара, значи у свакој градској општини, и у њима је у две смене ангажовано више од 150 људи. У главном граду старијих од 65 година има више од 350 хиљада, те је циљ да се свако од њих контактира и да им се помогне ако имају било какав проблем у вези са вакцинацијом. То подразумева пријаву уз њихову сагласност и превоз ако су непокретни или теже покретни. Наша политика јесте таква да ниједна старија суграђанка нити суграђанин не смеју да остану без вакцине зато што није имао ко да их пријави, превезе и брине о њима. Наша је обавеза да бринемо о овим људима и да помогнемо – казао је Весић.

Он је прецизирао да је до сада контактирано више од сто хиљада старијих суграђана, дакле скоро трећина од укупног броја. Наташа Станисављевић је истакла да је Град Београд, заједно са градским општинама, ставио све своје капацитете на располагање најстаријим суграђанима, како би им помогли око имунизације. Она је захвалила заменику градоначелника на овој иницијативи, као и председнику општине Палилула где је организован један од најбољих позивних центара, те свим волонтерима ангажованим на овом пројекту. 

– За три недеље посредством позивног центра за вакцину се пријавило више од 34 хиљаде старијих суграђана, што је око десет одсто од укупне популације старијих од 65 година у Београду. Кад је реч о организацији превоза, за три недеље на терен се изашло око две хиљаде пута да би се превезли старији – нагласила је Наташа Станисављевић.

 

Александар Јовичић је оценио да је ово још један доказ бриге о старијима, те да су и Општина и Град и овог пута сервис грађана. 

– Откако је почела имунизација били смо у контакту са десет хиљада најстаријих суграђана на Палилули, од којих је две хиљаде директно пријављено за вакцину преко е-управе, а две стотине је превезено до пунктова – казао је Јовичић.

Он је најавио да је плану обезбеђивање новог простора за имунизацију и да ће то бити највероватније нови дом здравља у Борчи. Читав посао око вакцинације се наставља, поручио је он, како би сви заједно превазишли ову кризну ситуацију у вези са короном.

Палилула линкови