Beograd

Uređenje međublokovskih prostora na teritoriji opštine

Gradska opština Palilula nastavila je uređenje međublokovskih prostora i prilaza zgradama koje okružuju parkovske sadržaje. Trenutno se sređuju tri lokacije na Karaburmi, a u planu je da budu uređene još dve na levoj obali Dunava.

 

U toku je izvođenje radova u bloku kod ulica Marijane Gregoran, Husinskih rudara, Stevana Dukića i Patrisa Lumumbe. Druga lokacija koja se uređuje okružena je ulicama Garsije Lorke, Stevana Dukića i Danteove. Treći međublokovski prostor koji će dobiti novi i lepši izgled nalazi se između ulica Diljske, Uralske, Patrisa Lumumbe i Pana Đukića.

Projektom koji se trenutno sprovodi, osim uređenja međublokovskih prostora, planirano je i sređivanje saobraćajnica i prilaza zgradama. Biće renovirana stepeništa, zelene površine, dečija igrališta. Rok za završetak radova je 150 dana, a vrednost radova je 62 miliona dinara.

 

Član Veća opštine Miljan Milinković navodi da su nakon ove tri lokacije na Karaburmi, planirani radovi u Borči 3 u Ulici ratnih vojnih invalida, gde će biti sređene pešačke staze i deo iza stambenog bloka na kojem se nalazi parking. U Krnjači će biti uređen prostor kod Pančevačkog puta i Ulice Koste Josipovića.

Milinković podseća da je tokom prošle i ove godine opština Palilula sredila više od 130 ulica na svojoj teritoriji. Najveći broj zapuštenih saobraćajnica bio je na levoj obali Dunava. Osim toga u ovom periodu, takođe, su sređivani međublokovski prostori za koje je bilo izdvojeno oko 60 miliona dinara.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа