20.11.2023

Београд., Палилула

Београд., Палилула

20.11.2023

Одржана тродневна обука за пензионере о коришћењу друштвених мрежа

У организацији Градске општине Палилула одржана је тродневна обука пензионера о коришћењу интернета и друштвених мрежа Фејсбук и Инстаграм. Трећег дана обуке полазнике је обишао председник Градске општине Палилула Мирослав Ивановић како би се у разговору са најстаријим суграђанима, који су се пријавили за обуку, информисао како су задовољни са њом и шта су ново научили из информационих технологија, пре свега о коришћењу Инстаграма и Фејсбука. Обука се састојала из предавања и практичних вежби, а водила је их Мартина Калабић. „У питању је део пројекта ’Повежи се са најближима’ који је подразумевао информисање наших пензионера о томе на који начин могу да приступе интернету, да се прикључе на друштевне мреже и да путем друштевних мрежа комуницирају са својим најближима било да су они у граду, земљи, или да су негде у иностранству, и да на најлакши могући начин користе мреже, односно да им то буде доступно уколико већ није“, рекла је Мартина Калабић додајући да је било добро интересовање пензионера и да они нису само слушали предавања, већ и активно учествовали у обуци, постављали питања и тражили да им се објасни све што им је било нејасно.

Заменик Удружења пензионера ГО Палилула Зоран Цветковић каже да је као дипломирани саобраћајни инжењер, дошао на обуку са одређеним знањем, али је током три дана научио још неке финесе у коришћењу и компјутера и мобилних телефона, тако да је, како истиче, веома задовољан и захваљује се Општини што је организовала ову обуку, али и на свим другим акцијама које организује за пензионере.

Пензионерка Мирјана Јовановић каже да је имала доста предзнања што се тиче интернета, али се друштвеним мрежама до сада није бавила, односно није их користила. „Сада сам се заинтересовала, у почетку чисто информативно а касније и са жељом да се активно укључим. Пре свега сам желела да допуним знање како бих свој креативни рад презентовала преко друштених мрежа. Јако сам задовољна предавањима и начином предавања, јер нама старијим је потребан мало другачији начин објашњавања, без коришћења неразумљивих страних речи. Све у свему било је врло лепо и корисно, госпођа која нам је држала предавања била је стрпљива и отворена за сва питања, и свакоме од нас посвећивала пажњу, што је јако битно и важно“, оценила  је Мирјана Јовановић.