13.11.2023

Београд., Палилула

Београд., Палилула

13.11.2023

Општина Палилула доделила 400 дечијих ауто седишта

Градска општина Палилула организовала је акцију бесплатне доделе 400 дечијих ауто седишта намењених деци узраста од шест до 36 месеци. Под мотом „Да се безбедно возимо“ подела дечијих ауто седишта обављена је у Центру за културу „Влада Дивљан“ уз присуство председника Градске општине Палилула Мирослава Ивановића који је и уручио ауто седишта појединим родитељима. Овом догађају присуствовала је и заменица председника ГО Палилула Ивана Медић и чланови Општинског већа.

 Пре почетка поделе ауто седишта родитеље и све присутне поздравили су члан Општинског већа и председник Савета за безбедност саобраћаја ГО Палилула Александар Караџић и представник Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије Вељко Ћурчић. Они су се захвалили Секретаријату за саобраћај Града Београда који је обезбедио средства за набавку ауто седишта, као и свима другима који су учествовали у успешном спровођењу ове акције.

 Сарадница Агенције за безбедност саобраћаја Маријана Јовановић одржала је презентацију за родитеље о правилној употреби дечијих ауто седишта. Право на добијање ауто седишта имала су деца са пребивалиштем на територији општине Палилула. Пријаве су се, уз документацију која је била потребна, подносиле у Општини Палилула од 30. октобра до 10. новембра. Пошто је број седишта био ограничен, подела седишта је обављена по редоследу пристиглих пријава и то у две категорије узраста деце - од шест до 18 месеци и од 18 до 36 месеци. За обе категорије обезбеђено је по 200 дечијих ауто седишта.