У току ново уклањање дивље депоније у Вука Врчевића

Други пут за годину дана, поново је данас почело уклањање једне од највећих дивљих депонија у граду, у Улици Вука Врчевића на Палилули. Председник Градске општине Палилула Мирослав Ивановић и заменик градоначеника Београда Горан Весић обишли су локацију где ЈКП Градска чистоћа, са још три комунална београдска предузећа, уклања депонију.

- Ми ћемо ово да очистимо, али питање је докле више. На сваких пар месеци ми чистимо депонију и трошимо новац из буџета Града, зато што неко ко је немаран мисли да може да баца отпад где му падне на памет и то ради овде. Ово је згодна локација близу Панчевачког моста и центра града. Уместо да возе тамо где је одређено по закону они то истоварају овде- истакао је Весић и додао да ће проблем бити решен изградњом рециклажног цетра Градске чистоће.

- Сад ћемо ми ово да оградимо за почетак, а онда ћемо да направимо рециклажни центар Градске чистоће. Трајно решење овог проблема је да се прихвате предлози које даје Град Београд. Надам се да ћемо са новом владом о томе моћи да разговарамо, да се пооштре законске казне и да се коначно одузимају возила помоћу којих се ствара дивља депонија, да они људи који то раде одговарају - нагласио је заменик градоначелника.

Председник Градске општине Палилула Мирослав Ивановић рекао је да је у јулу прошле године ова депонија очишћена  и да су тада постављене бетонске баријере да не могу камиони да прођу, али да је упркос томе она поново створена.  „Без строжих законских прописа неће се решити овај проблем. Евидентирали смо на Палилули 137 депонија, а ово је једна од највећих у граду. Без помоћи Града ми као Општина не бисмо били у стању, због финансијских средстава, да решимо овај велики проблем са депонијама. Грађани се  жале због депонија, али ја  апелујем, да сви заједно водимо рачуна о нашем граду“ - истакао је Ивановић.

Директор Градске чистоће Марко Попадић саопштио је да ће са депоније бити уклоњено око три хиљаде метара кубних разног отпада и да ће посао бити завршен у наредна два, три дана. Оно што посебно радује јесте најава градских челника да ће помоћи ЈКП Градска чистоћа да овај простор овде приведу намени и да се овде направи рециклажно острво које ћемо оградити и поставити камере. Верујем да ће се на тај начин трајно решити проблем ове дивље депоније - закључио је Попадић.