23.06.2022.

Карабурма

Карабурма

23.06.2022.

Успешна реализација пројекта "Инклузивно предшколско васпитање и образовање" на Палилули

Вртић "Звончица" на Карабурми, који је учесник пројекта "Инклузивно предшколско васпитање и образовање" Министарства просвете, науке и технолошког развоја, посетили су 22. јуна представници Светске банке, уз чију подршку се пројекат реализује протекле две и по године, као и представници Градске општине Палилула и Одељења Палилула Градског центра за социјални рад, партнери у пројекту.

На састанку су представљени резултати спроведених активности у оквиру пројекта чији је носилац ПУ "Бошко Буха", а који се реализује кроз програм "Растилиште" који подразумева боравак деце од једне до шест и по година у вртићима "Звончица" на Карабурми и "Пролеће" у Јабучком риту и организовање различитих садржаја и радионица.

Циљ пројекта је повећан обухват деце предшколским васпитањем и образовањем, умрежавање институција локалне заједнице, као и оснаживање и јачање родитељских компетенција. Акценат је на осетљивим категоријама.

Досадашњим активностима обухваћено је преко 600 деце из угрожених насеља општине Палилула, више од 50 породица кроз више од 40 радионица. Организовано је 15 излета и посета дестинацијама локалне заједнице и подељено преко 300 пакета са основним средствима за хигијену.

Захваљујући постигнутим резултатима пројекат је продужен још 15 месеци.

Догађају су присуствовали помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Милан Пашић, чланица Већа општине Палилула Елена Билић и руководилац Одељења Палилула Градског центра за социјални рад Станко Гујаничић.